Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα: Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη (Βίντεο)

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές θα είναι πρώτος και με διαφορά εξέφρασε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στο «καθεστώς Μητσοτάκη», λέγοντας: «Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με την ανισότητα, με την αδιαφορία, ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδικία. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!».

«Θύμισε τα τελευταία λόγια του Μαρίνου Αντύπα: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης και πρόσθεσε ότι σήμερα είναι επίκαιρα καθώς «οι ανισότητες διευρύνονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ένα αυταρχικό παρακράτος καταλύει βάναυσα τις ελευθερίες μας, ακόμη και αυτή των επικοινωνιών μας. Με κακόβουλα λογισμικά και παρακολουθήσεις». Η αδελφότητα η ενότητα του λαού μας είναι το μόνο όπλο του απέναντι στις δυσκολίες που περνά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος σαφώς προς τον κ. Ανδρουλάκη «Και ελπίζω αύριο να μη μας πούνε ότι κλέβουμε και τα συνθήματα του Μαρίνου Αντύπα …».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. «Και αν τα ιδανικά και οι αξίες του, τα συνθήματά μας αυτά, είναι ξανά επίκαιρα είναι γιατί έχουμε τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που τα έχει κάνει επίκαιρα. Και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τη νικήσει. Και θα τη νικήσουμε. Να είστε σίγουροι».

«Στη χτεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κυρίου Μητσοτάκη. Κάτι ήξεραν οι επικοινωνιολόγοι που του έλεγαν να μη πάει σε debate. Εννιά μήνες έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και με την πρώτη ερώτηση έπαθε τρικυμία. Και είπε όσα δεν έλεγε τόσο καιρό, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για πρώτη φορά παραδέχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια;», αναρωτήθηκε.

«Γιατί η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ, κυρία Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, παραμένει ακόμη στη θέση της; Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κύριος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει αυτή την έρευνα; Το μόνο που ήξεραν ήταν να θέτουν εμπόδια στον κ. Ράμμο και την Εθνική Αρχή».

«Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι προφανής. Γιατί ισότιμο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ήταν αυτό της συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη.

Με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, με την απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών, με την κακοποίηση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εννιά μήνες τώρα, βιάζουν και παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τη Συνταγματική νομιμότητα. Και έχουν το θάρρος να μας κουνάνε και το δάχτυλο με αναφορές στη δημοκρατία και στη Συνταγματική νομιμότητα.

Όταν σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα έχει γίνει το μαύρο πρόβατο. Όταν το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθετεί με συντριπτικό πλειοψηφία την έκθεση της Επιτροπής PEGA, που καταδεικνύει ότι ο ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων ήταν ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης.

Και κάνει συστάσεις στη χώρα να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Να ταυτίζεται με αυταρχικές δημοκρατίες. Και το δίλλημα γίνεται ακόμη πιο βαθύ και υπαρξιακό όσο πηγαίνουμε προς τις κάλπες. Ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να βαφτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Να ξεπλύνει τα εγκλήματα του κατά της δημοκρατίας με τη ψήφο των πολιτών.

Και απευθύνομαι σήμερα και στους συντηρητικούς πολίτες της ΝΔ. Αυτούς που άκουσαν με προσοχή όσα δήλωσε ακόμη και ο πρώην Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ότι είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό και αδιανόητο και δεν υπάρχει κανένα απόρρητο μπροστά στην ανάγκη της κάθαρσης.

Υπόλογος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπόλογος όμως είναι ο κύριος Μητσοτάκης στις επερχόμενες εκλογές και για μια σειρά βαρύτατες βλάβες. Όχι μόνο στη δημοκρατία, αλλά και στην κοινωνία. Με δική του ευθύνη χάθηκαν στην πανδημία χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, γιατί συνειδητά απαξίωσε το ΕΣΥ.

Πρώτη σε θανάτους ανάλογα με τον πληθυσμό της στην Ευρώπη και από τις πρώτες στον κόσμο η Ελλάδα. Στην Πορτογαλία είχαν 27.000 νεκρούς, στην Ελλάδα είχαμε 36.000. Μας εγκαλούσε στη Βουλή να αποδείξουμε ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους αυτούς εντός ΜΕΘ.

Ενώ έκρυβε στο συρτάρι του την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που έλεγε ακριβώς το αντίθετο. Και μετά τη πανδημία αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία τα διέλυσε. Σήμερα έχουμε λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, από όσους είχαμε παραδώσει εμείς.

Υπόλογος επίσης είναι και για την πρωτοφανή αισχροκέρδεια. Με δική του ευθύνη η διεθνής ενεργειακή κρίση, και κρίση ακρίβειας, πήρε στην Ελλάδα χαρακτήρα ανθρωπιστικής καταστροφής. Πρώτη η χώρα μας στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, του σούπερ μάρκετ.

Και προτελευταία, με τελευταία τη Βουλγαρία, στους μισθούς. Γιατί ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ ενώ ερχόταν η ενεργειακή κρίση. Έβαλε τους Στάσσηδες να ληστεύουν τους καταναλωτές και να μοιράζονται τα λάφυρα. Πάνω από 6 δισ. τα κέρδη των εταιριών ενέργειας και καυσίμων την περίοδο της κρίσης.

Ένα μεγάλο μέρος μάλιστα προέρχεται από το κράτος, που επιδοτεί την αισχροκέρδεια μέσω των pass. Υπόλογος είναι και για το πλιάτσικο στα Δημόσια ταμεία.

Η υποδοχή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τους πολίτες της Λάρισας

Με το σύνθημα «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός» υποδέχθηκαν οι πολίτες της Λάρισας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί