Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Ένα ακόμη σκαλοπάτι στον κατήφορο απαξίωσης των θεσμών»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «πρόκειται για άλλη μια ευκαιρία κερδοσκοπίας ημετέρων συμφερόντων». Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τέως πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί σήμερα, μια αντιδραστική ρεβάνς. Νομοθετεί τη δυνατότητα ίδρυσης κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτοντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.

Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, ενώ η ΝΔ σταθερά υποστηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ουδέποτε διανοήθηκε να προχωρήσει ή να προτείνει τη νομοθέτησή τους, δίχως την αναθεώρηση του άρθρου 16 ;

Σήμερα ανακάλυψαν ότι το Σύνταγμα δεν αποτελεί εμπόδιο;

Προφανώς όχι.

Πρόκειται για άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης των θεσμών, ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος, από μια κυβέρνηση που κάθε φορά που για αυτό εγκαλείται, απλώς απαντάει ότι εκλέχθηκε με 41%» επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει παράλληλα ότι «καμιά μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση, οσοδήποτε αναγκαία, δεν μπορεί να γίνει χωρίς σοβαρό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία. Χωρίς τα υλικά μέσα για την εφαρμογή της. Χωρίς την αναγκαία κοινωνική συναίνεση.

Γι’ αυτό, ακόμα κι αν η ίδρυση – παρά το Σύνταγμα- ιδιωτικών και κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, γίνει σήμερα νόμος του κράτους, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα ευδοκιμήσει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί