«Τηλεδιοίκηση είναι αυτό κύριε!»: Εκνευρισμός Γεραπετρίτη στις ερωτήσεις δημοσιογράφων (Βίντεο)

Έχοντας χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του αποπειράθηκε για άλλη μία φορά να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με την τηλεδιοίκηση δίνοντας έναν δικό του ορισμό, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα αποποίησης των ευθυνών

Με ύφος δήθεν ειδήμονα και εμφανώς σε πανικό ώστε να μην επιτρέψει ένα νέο φιάσκο όπως αυτό του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλου, όταν αποκαλύφθηκαν τα ψέματά του περί ύπαρξης τηλεδιοίκησης Λάρισα, ο υπουργός Επικρατείας και μεταβατικός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του σταθμού του ΟΣΕ στη Λάρισα.

Μάλιστα όταν δημοσιογράφος ρώτησε «το ανθρώπινο αυτό λάθος θα μπορούσε να διορθωθεί αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση που έχει πάψει να λειτουργεί από το 2019;», ο Γιώργος Γεραπετρίτης εκνευρισμένος και κουνώντας το χέρι είπε σε έντονο τόνο «τηλεδιοίκηση είναι αυτό κύριε!».

Ο Γιώργος Γερατερίτης αρχικά δεν επέτρεψε να γίνουν ερωτήσεις από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της παρουσίαση της λειτουργίας του υπό κατασκευή πίνακα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΠαναγιώτη Τερεζάκη.

Επιπλέον, ο μεταβατικός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχοντας χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του αποπειράθηκε για άλλη μία φορά να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με την τηλεδιοίκηση δίνοντας έναν δικό του ορισμό, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα αποποίησης των ευθυνών.

Αρχικά, με βάση τις νέες λειτουργίες που ενσωματώνονται στο κέντρο τηλεδιοίκησης σε ερώτηση προς τον κ. Τερεζάκη για το αν θα μπορούσε να αποφευχθεί το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Γεραπετρίτης παρενέβη με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος και σε εμφανώς δύσκολη θέση σταματώντας τις ερωτήσεις με τη δικαιολογία ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η παρουσίαση.

Ο ίδιος μάλιστα κατηγόρησε δημοσιογράφο που έκανε ερωτήσεις ότι προσπαθεί να εξάγει κάποιο συμπέρασμα, αφήνοντας υπονοούμενα.

Ωστόσο, στη συνέχεια, ο Γ. Γεραπετρίτης εμφανώς αγχωμένος δεν επέτρεψε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με σιδηροδρομικό δυστύχημα και την τηλεδιοίκηση λέγοντας ότι «είμαστε σαφείς».

Ο ίδιος έμεινε πιστός στην προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης περί τηλεδιοίκησης και τοπικού ελέγχου μπερδεύοντας για άλλη μία φορά τους όρους. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε ότι «τηλεδιοίκηση σημαίνει δύο πράγματα, δε μπορώ να το ξαναπώ, σημαίνει δυνατότητα αυτόματης χάραξης και σημαίνει ότι είναι δυνατό να δεις πάνω στον πίνακα την τροχιά του τρένου».

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερωτήσεις έφτασε στο σημείο να προσάψει σε δημοσιογράφο ότι προχώρησε σε τοποθέτηση και όχι σε ερώτηση για το αν θα γινόταν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περίπτωση που λειτουργούσε η τοπική τηλεδιοίκηση που σταμάτησε τον Ιούλιο του 2019 μετά από πυρκαγιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί