Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης καταλύματος είχε εγκαταστήσει κάμερες στα δωμάτια

Είχε καταγράψει 27 πελάτες

Για εγκατάσταση κρυφών καμερών κατηγορείται 34χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στη Χαλκιδική, ο οποίος φέρεται να κατέγραφε παράνομα τις προσωπικές στιγμές παραθεριστών που διέμεναν σε αυτά.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελία νεαρού ζευγαριού, όταν, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, εντόπισε μία κάμερα σε δωμάτιο όπου είχε διανυκτερεύσει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομ ίας, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος είχε καταγράψει 27 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει διακινηθεί το υλικό αυτό στο Διαδίκτυο.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε επιτόπια έρευνα στους χώρους του τουριστικού καταλύματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, οκτώ κάρτες μνήμης, ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, μία μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή τάμπλετ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί