Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου με τον Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, τον υποψήφιο Βουλευτή Μανώλη Καλαϊτζάκη, την υποψήφια Βουλεύτρια Πελαγία Πετράκη και μέλη των Οργανώσεων Μελών του νομού.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ κ. Μανώλη Παπαδάκη και τον Διευθυντή κ. Λευτέρη Μυλωνάκη.

Στην συνάντηση ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΤΟΕΒ για την κατάσταση που επικρατεί στους διαθέσιμους υδάτινους πόρους που επιβλέπει ο οργανισμός.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι παρά τις λιγοστές βροχές, το φράγμα των Μπραμιανών έχει γεμίσει με 14 εκ. κυβικά μέτρα νερού, χάρη και στην χρηστή διοίκηση του ΤΟΕΒ. Τονίστηκε επίσης ότι με τα υδραυλικά έργα που έγιναν σε πρώτη φάση επί ΣΥΡΙΖΑ και την συνέχιση και βελτίωσή τους την τρέχουσα τετραετία οι αρδευόμενες εκτάσεις από 22.000 στρέμματα θα αυξηθούν κατά 40.000 στρέμματα. Αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με τις γεωτρήσεις, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της άρδευσης στην περιοχή με νερό υψηλής ποιότητας. 

Ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αρκετά κρίσιμα έργα για να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή της Ιεράπετρας, με πιο χαρακτηριστικό την ανάθεση της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτους. Όλα αυτά τα έργα στην πρώτη φάση έγιναν με κρατική χρηματοδότηση και τόνισε ότι η επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση των έργων μέσω ΣΔΙΤ ανεβάζει το κόστος κατασκευής, συντήρησης και την τελική τιμή του αγαθού. 

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης τόνισε ότι ενώ το φράγμα Μπραμιανών λειτουργεί από το 1986, δεν έχει ακόμη παραδοθεί, καθώς όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν προβεί στην ολοκλήρωση του έργου. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις για την κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους – Μπραμιανών, έργο που εκτελείται τώρα, και με την ολοκλήρωση του θα εξασφαλιστεί η επάρκεια του νερού άρδευσης. Επίσης, παρέμβηκε προς την Διοίκηση του ΤΟΕΒ, προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των χρεών του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Καβουσίου και να δοθεί λύση στην άρδευση της περιοχής. 

Η Πελαγία Πετράκη τόνισε ότι ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας είναι ένα καλό παράδειγμα αποτελεσματικής διαχείρισης του νερού και αξιοποίησης των δημοσίων υποδομών, επιβεβαιώνοντας ότι η ορθολογική διαχείριση του νερού από δημόσιους οργανισμούς ενισχύει την γεωργική δραστηριότητα, είναι προς όφελος των πολλών και θεσμός δημοκρατίας.

“Με αφορμή την επίσκεψη μας στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας επισημαίνουμε ακόμα μια φορά ότι η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία τους και η σημασία του νερού ως κοινωνικού και δημόσιου αγαθού βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί