Λίγο πριν τις εκλογές ξεπουλούν και το λιμάνι Ηρακλείου! – «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η αποχωρούσα κυβέρνηση προχωρά στο «άνοιγμα των προσφορών» για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα ουσιαστικά, του λιμανιού του Ηρακλείου, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσής της για το ξεπούλημα του λιμανιού Ηρακλείου, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…», σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Η όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του σε αυτή τη συγκυρία ένα μήνα πριν τις εκλογές, δεν θα καρποφορήσει, αλλά αποδεικνύει τη λυσσαλέα εμμονή της ΝΔ στους νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς της”, επισημαίνει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η ανακοίνωση:

Ολοκληρώνει ασθμαίνουσα τις «δεσμεύσεις» της σε επιχειρηματικούς ομίλους η αποχωρούσα κυβέρνηση της ΝΔ. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές προχωρά στο «άνοιγμα των προσφορών» για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα ουσιαστικά, του λιμανιού του Ηρακλείου, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Η πολιτική της επιλογή για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ο.Λ.Η. Α.Ε., οδηγεί ξεκάθαρα την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, τον κίνδυνο βιωσιμότητας αυτού και τον αποκλεισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας από τις οικονομικές ευκαιρίες για την ανάπτυξή της. 

Το νομοθετικό πλαίσιο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε την αξιοποίηση και όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού και του Οργανισμού Λιμένος. Αντί του μοντέλου ξεπουλήματος της εταιρείας συνολικά και το πέρασμά της σε ιδιώτη ( κατά τα πρότυπα της Cosco ) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προκρίνει το θεσμό της υποπαραχώρησης σε ιδιώτη επενδυτή, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, συγκεκριμένων επιμέρους δραστηριοτήτων όπως κρουαζιέρα, διαμετακομιστικό εμπόριο και όχι μεταβίβαση του Οργανισμού.

Η αξιοποίηση των 10 περιφερειακών  λιμανιών (Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας) χωρίς να υποβληθούν σε ιδιωτικοποίηση ή σε πώληση, αλλά παραμένοντας υπό Δημόσιο έλεγχο, αποτέλεσε πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν αποτέλεσμα συστηματικής διαπραγμάτευσης ώστε να αποτραπεί το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει κάθε περαιτέρω διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου. 

Το λιμάνι μας, δεν είναι προβληματικό αλλά έχει ανάγκη σχεδίου και χρηστής διαχείρισης. Την προηγούμενη πενταετία παρά τις διαρκείς τρικλοποδιές του ΤΑΙΠΕΔ ανατάχθηκε και συνέβαλλε θετικά στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας με την οποία  είναι συνδεδεμένο. Η όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του σε αυτή τη συγκυρία ένα μήνα πριν τις εκλογές, δεν θα καρποφορήσει, αλλά αποδεικνύει τη λυσσαλέα εμμονή της ΝΔ στους νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς της. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί