Στη βουλή από τον Γ. Λογιάδη οι απαράδεκτες συνθήκες φοίτησης των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ηράκλειο

Το γνωστό «πολιτικό παιγνίδι» του «δεν είμαι εγώ αρμόδιος αλλά ο άλλος» παίχτηκε για άλλη μια φορά στη βουλή

Το γνωστό «πολιτικό παιγνίδι» του « δεν είμαι εγώ αρμόδιος αλλά ο άλλος» παίχτηκε για άλλη μια φορά στη βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, για τις απαράδεκτες συνθήκες φοίτησης των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου, στο Ηράκλειο.

Ένα σχολείο παρατημένο , εγκαταλελειμμένο επί της ουσίας, που στεγάζει στις στέγες που στάζουν, την καθημερινότητα περίπου 100 μαθητών και το συνταγματικό δικαίωμά τους για τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Δυστυχώς κτήριο δυόμισι χιλιάδων τετραγωνικών δεν μπορεί να «φυτευτεί» από τη μία μέρα στην άλλη. Αν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι χώροι για τα επόμενα δύο, τρία χρόνια που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μπορεί να το εξετάσει ο Δήμος Ηρακλείου και να συνεννοηθεί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης”, απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, στην έντονη αντίδραση του κ. Λογιάδη, για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται προσωρινή λύση μετεγκατάστασης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λογιάδης τόσο στην πρωτολογία του όσο και στη δευτερολογία στάθηκε στην διαχρονική αδιαφορία και τον εμπαιγμό για τη δρομολόγηση της μόνιμης λύσης και της ανέγερσης νέου σχολείου.

Το αποδεικνύει το γεγονός ότι 12 χρόνια τώρα, το Ειδικό Σχολείο προσωρινά (!) βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Και επειδή δεν μπορεί να βρεθεί προσωρινή λύση, όλοι πρέπει να περιμένουν τη μόνιμη που δεν θα έρθει αύριο αλλά σε λίγα χρόνια. Μέχρι τότε η φοίτηση θα γίνεται στις άθλιες συνθήκες. Γονείς μαθητές εκπαιδευτικοί πρέπει να περιμένουν τη συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων και του δήμου Ηρακλείου, για ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας.

« Η δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία θα έπρεπε να έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Είναι λοιπόν πρόβλημα διαχρονικό και κοινωνικό. Βλέπουμε, δυστυχώς ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθεί λύση. Όπως δεν υπάρχει ουδεμία μέριμνα και για την επαγγελματική κατάρτιση. Γι αυτό γονείς αναγκάζονται να πάνε τα παιδιά τους ξανά στο σχολείο, διότι δεν έχουν που άλλου να τα πάνε. Οι γονείς ζητούν, λοιπόν, χθες και όχι αύριο, άμεση εξεύρεση αιθουσών, για να πάνε εκεί, μέχρι να χτιστεί , ένα καινούριο σύγχρονο σχολείο. Πρέπει αύριο να βρούμε καινούργιες αίθουσες. Αυτό είναι το ζητούμενο» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί