Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που άρχισε να εορτάζεται από το 1950, μας υπενθυμίζει πως το αγαθό της Δημόσιας Υγείας είναι το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αγωνίζεται διαχρονικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος εκείνος όπου το σύστημα Υγείας θα αντιστοιχίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, που θα παρέχονται δωρεάν σε όλους. 

Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Υγείας, η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Οι αντιλαϊκοί νόμοι που νομοθέτησε η σημερινή κυβέρνηση για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, την Ψυχική Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού κέντρου, “ωρίμασαν” και αποτέλεσαν συνέχεια του αντιλαϊκού έργου και νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων όλων των “αποχρώσεων”.

Απαιτούμε:

Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό.

• Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνεύτηκαν.

• Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!

Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.

Ένταξη στα ΒΑΕ.

ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων.

• Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας.

  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί