Στο πλευρό των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Ανακοίνωση σχετικά με την Παναττική συγκέντρωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η ένωση, συμπαραστάθηκε στη παράσταση διαμαρτυρίας κατά μιας ακόμα κυβερνητικής φιέστας που πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο, με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων που έγινε 4 Απρίλη 2023 στην Αθήνα

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου συμπαραστάθηκε στη παράσταση διαμαρτυρίας κατά μιας ακόμα κυβερνητικής φιέστας που πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο, με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.


Διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των Δώρων

«Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν τη ζωή μας βρίσκονται στους αγώνες και στη μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας»

Με αυτό το μήνυμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων προβάλλοντας τις διεκδικήσεις της, απαιτεί την καταβολή, ενόψει των γιορτών, του Δώρου του Πάσχα, καθώς το εισόδημα των συνταξιούχων συνεχίζει να εξανεμίζεται από την ακρίβεια που καλπάζει.

Όπως σημειώνει η ΣΕΑ, «ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να αγωνιστούμε, όταν βλέπουμε ότι οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και νέα προβλήματα προκύπτουν για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, όταν τα πάντα παραδίδονται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αποτέλεσμά τους είναι η φοβερή ακρίβεια στα προϊόντα και στην Ενέργεια, που εξαφάνισε τις συντάξεις μας, οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό στη δημόσια Υγεία, στον ΕΦΚΑ και σε νευραλγικούς τομείς για την ασφάλεια της ζωής μας».

Απαντώντας στην πολιτική της κυβέρνησης, που δήθεν επιδιώκει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, η ΣΕΑ τονίζει: «Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων “αυξήσεων”, των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία 13 χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα».

Η ΣΕΑ διεκδικεί:

— Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.

— Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.

— Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

— Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

— Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη.

— Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Επιπλέον, απαιτεί να αποδοθούν επιτέλους στις δικαιούχους συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές των συνταξιούχων για τις λειτουργικές ανάγκες τους, καθώς αυτές παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας και παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί