Κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους  να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά  στη απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς τη Τετάρτη  1η Μάη στις 10 πμ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

 Η πρώτη Μάη είναι μέρα  σύμβολο  για την Παγκόσμια εργατική τάξη  και αγώνα απέναντι στην εκμετάλλευση. Είναι μέρα αγώνα  και διεκδίκησης , για καλύτερους όρους δουλειάς ,για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ,αλλά και για απεμπλοκή της χώρας  από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε μια συγκυρία  που οι κίνδυνοι  για τους λαούς κλιμακώνονται.

Πάνω από ένας αιώνας πέρασε από τότε που οι εργάτες  πρώτη φορά  διεκδίκησαν 8ωρο και αξιοπρεπείς μισθούς .

Και σήμερα βρισκόμαστε  αντιμέτωποι  με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , και την αντίστοιχη  αντεργατική νομοθεσία  που όλες οι κυβερνήσεις έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο , να γίνει λάστιχο  ο εργάσιμος χρόνος , να καθιερωθεί η 13ωρη εργασία , η 6ημερη και η 7ημερη δουλειά. 

Η πρώτη Μάη 2024 θα βρει τους συνταξιούχους ,και τις οικογένειες τους ,στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10 ετών .

Η ενιαία επίθεση  των κομμάτων, και των κυβερνήσεων της ΕΕ , του κεφαλαίου , έχει φέρει  τους συνταξιούχους , σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι συντάξεις να μην επαρκούν  ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών  παρότι για 10ετίες από τα χέρια τους φτιάχτηκε ο πλούτος αυτής της χώρας .

Όπως αγωνιστικά , με περηφάνια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε την επίθεση  σε βάρος μας , υπερασπιστήκαμε την ζωή μας και τα δικαιώματα μας , έτσι θα συνεχίσουμε , και διεκδικούμε το κλεμμένο δώρο του Πάσχα, τα αναδρομικά, την προστασία των συντάξεων μας από την αβάστακτη ακρίβεια , την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

138 χρόνια από την ηρωική 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο ως το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη  και την πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 αγωνιστών στην Καισαριανή συνεχίζουμε  τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο  για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί