Σέρνουν στα δικαστήρια φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης για «οπλοκατοχή» επειδή βρήκαν ένα… φυσίγγιο του παππού του στο πατρικό του

Πρωτοφανή περιστατικά καταδίωξης φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την Ασφάλεια Χανίων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν παράνομα –χωρίς να επιδειχθεί ένταλμα ή να επιβεβαιωθεί η παρουσία εισαγγελέα- στο σπίτι φοιτητών του Πολυτεχνείου με πρόσχημα έρευνα για κάποια άγνωστη σε αυτούς δράση με συνθήματα και μπογιές.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία των φοιτητών, αφού η επιχείρηση της αστυνομίας αποδείχθηκε φιάσκο, καθώς οι φοιτητές δεν είχαν καμία σχέση με την εν λόγω δράση, η ασφάλεια της πόλης, για να δικαιολογήσει τις πρακτικές της, προχώρησε στην προσαγωγή των φοιτητών ΗΜΜΥ και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης μέσα από το σπίτι τους, αλλά προχώρησε σε «σαφάρι» φοιτητών στην πόλη, προσάγοντας ακόμη 3 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που πέτυχαν στο δρόμο.

Η αστυνομική αυθαιρεσία κορυφώθηκε με την κατασκευή σκευωριών στην ασφάλεια σε βάρος του φοιτητή και Γραμματέα του Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης, με την εξωφρενική κατηγορία της «οπλοκατοχής»,επειδή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του,ένα παλιό φυσίγγιο, που ανήκε στον παππού του!

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης απευθύνει κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Χανίων το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου, με αίτημα να καταπέσει η πρωτοφανής, όπως χαρακτηρίζεται, σκευωρία σε βάρος του γραμματέα του ΔΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 27/2/2021 έλαβαν χώρα στην πόλη των Χανίων πρωτοφανή περιστατικά καταδίωξης φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την Ασφάλεια Χανίων. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν παράνομα –χωρίς να επιδειχθεί ένταλμα ή να επιβεβαιωθεί η παρουσία εισαγγελέα- στο σπίτι φοιτητών του Πολυτεχνείου με πρόσχημα έρευνα για κάποια άγνωστη σε αυτούς δράση με συνθήματα και μπογιές. Αφού η επιχείρηση της αστυνομίας αποδείχθηκε φιάσκο, καθώς οι φοιτητές δεν είχαν καμία σχέση με την εν λόγω δράση, η ασφάλεια της πόλης, για να δικαιολογήσει τις πρακτικές της, προχώρησε στην προσαγωγή των φοιτητών ΗΜΜΥ και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης μέσα από το σπίτι τους, αλλά προχώρησε σε «σαφάρι» φοιτητών στην πόλη, προσάγοντας ακόμη 3 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που πέτυχαν στο δρόμο.

Η αστυνομική αυθαιρεσία κορυφώθηκε με την κατασκευή σκευωριών στην ασφάλεια σε βάρος του συμφοιτητή μας και Γραμματέα του Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης για ανυπόστατες, κατασκευασμένες, κατηγορίες. Για πολλές ώρες οι προσαχθέντες κρατούνταν στην ασφάλεια χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρο. Τελικά, η προσαγωγή του συμφοιτητή μας μετατράπηκε σε σύλληψη με την ανυπόστατη κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας για δράση με συνθήματα στα πολιτικά γραφεία της ΝΔ, με την οποία δεν είχε απολύτως καμία σχέση. Η παντελής έλλειψη στοιχείων που να συνδέουν το συμφοιτητή μας με την εν λόγω δράση αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι η κατηγορία κατασκευάστηκε στην ασφάλεια, αλλά και ότι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου ήταν ήδη στοχοποιημένοι από την ασφάλεια Χανίων για την αγωνιστική τους δράση. Μάλιστα, για την ίδια δράση συνελήφθη και κατηγορείται, επίσης αναίτια, και κάτοικος Χανίων, που βγήκε απλώς από το σπίτι του την ώρα της εισβολής της αστυνομίας και βρέθηκε κι αυτός εμπλεκόμενος. Οι δύο υποτιθέμενοι «δράστες» των συνθημάτων δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους!

Οι σκευωρίες της ασφάλειας δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά επιπλέον αποδόθηκε στο συμφοιτητή μας και η εξωφρενική κατηγορία για δήθεν «οπλοκατοχή». Έτσι βαφτίστηκε παλιό φυσίγγι του παππού του που βρέθηκε στο σπίτι, καθώς το σπίτι που διαμένει ως φοιτητής είναι το πατρικό σπίτι της οικογένειάς του στην Κρήτη! Το περίφημο εύρημα της Αστυνομίας, προφανώς δεν έχει καμία σχέση με κάποια αξιόποινη πράξη, πόσο μάλλον με την επιχείρηση βίαιης εισβολής στο σπίτι συμφοιτητή μας, που διεξήχθη ξεκάθαρα για λόγους τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος της πόλης την περίοδο συγκρότησης φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για που διαλύει την εκπαίδευση και το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δύο χρόνια μετά και ενώ η υπόθεση συκοφάντησης αγωνιστών φοιτητών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η Εισαγγελία των Χανίων όρισε δίκη στις 21/3/2023, με κατηγορούμενο τον συνάδελφό μας και εκλεγμένο Γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, για την υποτιθέμενη «οπλοκατοχή» (το παλιό φυσίγγι του παππού!) και στις 18.10.2023 για την έτερη κατηγορία της υποτιθέμενης φθοράς. Την ίδια ώρα που στήνονται κατηγορητήρια σε βάρος φοιτητών, εκλεκτοί και μέλη του κυβερνώντος κόμματος κυκλοφορούν ελεύθεροι για τα χειρότερα εγκλήματα, από βιασμούς, μέχρι και εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα του υποκόσμου.

Η Νέα Δημοκρατία, στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας προχωρά στην όξυνση του αυταρχισμού απέναντι στους φοιτητές που εδώ και 4 χρόνια βάζουν φρένο στα σχέδιά της για ένα πανεπιστήμιο φυλακή. Από την πρώτη στιγμή, η επίθεση στον συμφοιτητή μας από τις αρχές θυμίζει το σπουδαστικό της ασφάλειας που κυνηγούσε τους αντιφρονούντες φοιτητές στη χούντα. Είναι προφανές ότι προχωρούν με αυτήν την σκευωρία μόνο και μόνο για να υποβάλλουν το συμφοιτητή μας σε ταλαιπωρία ψυχική, δικαστική και οικονομική, αλλά και για να δώσουν ευρύτερα στη νεολαία που αγωνίζεται ένα μήνυμα τρομοκρατίας. Δεν θα τους περάσει!

ΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ!

Η συγκεκριμένη υπόθεση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση της νεολαίας από την τοπική ασφάλεια. Ακολούθησαν εκτεταμένες παρενοχλήσεις φοιτητών από τις αστυνομικές δυνάμεις που ακόμα συνεχίζονται, αλλά και προσπάθειες φίμωσης συνδικαλιστών φοιτητών και οριοθέτησης της παρουσίας των φοιτητικών συλλόγων μας στο κέντρο των Χανίων. Αλλά και η πρωτοφανής στα χρονικά μηνυτήρια αναφορά

της Υπουργού Παιδείας Κεραμέως σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με κατασκευασμένες συκοφαντικές αιτιάσεις σε βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν θα γίνουμε βορρά στα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να απευθυνθεί σε ακροδεξιά ακροατήρια! Η προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσει! Οι Φοιτητικοί μας Σύλλογοι, έχουν δώσει τις μάχες δίπλα σε όλη την κοινωνία των Χανίων και μαζί με τον Χανιώτικο λαό θα αγωνιστούμε μέχρι να καταπέσει και αυτή η ξεδιάντροπη σκευωρία, να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας και να βάλουμε τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης!

Να αθωωθεί ο Γραμματέας του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και όλοι οι άδικα κατηγορούμενοι σε αυτή τη σκευωρία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 21.3.2023, 9.00, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΜέΡΑ25: Ξαναζεί το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας» στα Χανιά

Ακόμα μία επιτυχία του κ. Θεοδωρικάκου η δίκη – παρωδία με κατηγορούμενο φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μετά την ανάληψη του ρόλου του ανακριτικού υπαλλήλου, του εισαγγελέα και του δικαστή στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη και αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να συλλάβει κανέναν εκ των πραγματικών δραστών της επίθεσης, ο κ. Θεοδωρικάκος παίζει επάξια και τον ρόλο του Σπουδαστικού της Ασφάλειας, προχωρώντας σε  κυνήγι μαγισσών εις βάρος φοιτητών στα Χανιά.

Τα «λαγωνικά» του κυρίου Τάκη αφού πέρυσι επιδόθηκαν σε «σαφάρι» εναντίον φοιτητών με παράνομες κατ’ οίκον έρευνες και αναίτιες συλλήψεις εν μέση οδό,   τώρα σέρνουν στα δικαστήρια τον γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης με την εξωφρενική κατηγορία της «οπλοκατοχής».

Αιτία είναι η ανεύρεση στο πατρικό σπίτι του φοιτητή, ενός παλιού φυσιγγιού, που ανήκε στον παππού του και που σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, είναι ικανό να στοχοποιήσει ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Οι φαιδρές προσπάθειες κατασκευής ενόχων θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες, αν δεν εντάσσονταν στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να ταΐσει το ακροδεξιό της ακροατήριο. Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν βρέθηκε κανένας αρχηγός της αστυνομίας να δώσει εντολή να σταματήσει η έρευνα όπως έγινε με τη σύλληψη του γιου του κ. Θεοδωρικάκου. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι μονόδρομος.  

Οι φοιτητές στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία του κινήματος ενάντια στην καταστολή, ενάντια στα πανεπιστήμια – φυλακές, ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία και στις ιδιωτικοποιήσεις που σκότωσαν τους συμφοιτητές τους στα Τέμπη.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές που αγωνίζονται και καλούμε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/3, στις 9π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων όπου δικάζεται ο γραμματέας του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί