Δεκάδες προσαγωγές και τρεις συλλήψεις στα Εξάρχεια (Φωτο)

Δεκάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, και της Ασφάλειας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, και νωρίτερα πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο κτίρια στην οδό Τζαβέλλα και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία.

Τα δύο πρώτα κτίρια ήταν υπό κατάληψη από αλλοδαπούς οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια για να διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή. Στο διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα τρία άτομα, ενώ βρήκαν ποσότητα κάνναβης.

Εως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί. Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο τμήμα Αλλοδαπών για διασταύρωση στοιχείων. Κατά πληροφορίες πρόκειται για άτομα που δεν έχουν καταγραφεί. Θα ελεγχθεί κατά πόσο έχουν ζητήσει άσυλο κλπ αλλά και κατά πόσο εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η σημερινή επιχείρηση δεν αποτελεί απάντηση στην επιχείρηση-φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Λιμενικοί δέχθηκαν άγρια επίθεση οπλισμένων κουκουλοφόρων. Η σημερινή μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια έγινε με εισαγγελική εντολή η οποία δόθηκε ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη.

Οπως είπε ένας εκ των ιδιοκτητών σε δημοσιογράφους, η αστυνομία επενέβη ύστερα από δικό του αίτημα καθώς από τις 17 Νοεμβρίου δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στην περιουσία του.

Είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού των Εξαρχείων μιλώντας στην τηλεόραση: «Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία δεν ήρθε ποτέ. Από τότε δεν πήγαμε ποτέ στο κτίριο ιδιοκτησίας μας. Πήγαμε στον εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή εκκένωσης. Είχαμε πάει και στη ΓΑΔΑ, και στο υπουργείο και κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατεύσουμε την περιουσία μας. Το κτίριο το είχαμε νοικιασμένο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο, έμεινε 10 μέρες κενό, το ασφαλίσαμε με μέτρα προστασίας και την 17η Νοέμβρη έγινε η κατάληψη. Τώρα που άδειασε θα βάλουμε συνεργεία να το προστατεύσουμε καλύτερα».

Ο ιδιοκτήτης πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες για την οχύρωση του κτιρίου προκειμένου να αποτρέψει μια εκ νέου κατάληψή του απόψε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανομία έχουν προγραμματίσει στις 6 το απογευμα κάτοικοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής των Εξαρχειων στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

in.gr

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί