Όπως η χούντα το ’73: Ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ποινικούς τους φοιτητές και ζητάει τη διαγραφή τους

Σε άλλο επίπεδο επιχειρεί να ανεβάσει το δόγμα «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού αγνόησε τον επί μήνες αγώνα των φοιτητών και πέρασε με το «έτσι θέλω» τον νόμο που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τώρα απειλεί όσους φοιτητές συνεχίζουν να αντιδρούν, χαρακτηρίζοντάς τους ουσιαστικά ποινικούς και απειλώντας τους μάλιστα με διαγραφή από τα πανεπιστήμια.

Στην καθιερωμένη του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε μεγάλο τμήμα των δηλώσεών του μπροστά στις κάμερες «στα θέματα της ασφάλειας και ειδικά της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμιά μας». Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε ότι «παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές», ενώ ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να είναι, να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός ή εκτός Πανεπιστημίου, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων».

Όπως είπε, αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. «Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές τις ευθύνες τους» είπε.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/tv/martios/20240319-%CE%9C%CE%97%CE%A4SOTAKHS-PROEDROS.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2024/03/20240319-%CE%9C%CE%97%CE%A4SOTAKHS-PROEDROS.jpg

«Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα» τόνισε με στόμφο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται στους φοιτητές, συκοφαντώντας τον αγώνα τους για δωρεάν δημόσια παιδεία και πτυχία με αξία.

Μιλώντας στο φιλικό στην κυβέρνηση ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις καταλήψεις που είχαν ξεκινήσει οι φοιτητές ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φτάσει στο σημείο να τους παρομοιάσει με ληστές. «Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη» είχε πει συγκεκριμένα. «Γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο» είχε προσθέσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί