Γεωργία Μπίκα: Δεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρότεινε τον διακανονισμό ανάμεσα στην Γεωργία και την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου το θύμα να αποζημιωθεί, ωστόσο όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της, η κοπέλα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν

Δεκτή σε πρώτο στάδιο έγινε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα, της 24χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2022, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρότεινε τον διακανονισμό ανάμεσα στην Γεωργία και την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου το θύμα να αποζημιωθεί.

Ωστόσο, όπως διεμήνυσε μέσω του thesstoday.gr ο δικηγόρος της 24χρονης, Νίκος Διαλυνάς, «η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά ζήτημα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής.

Σημειώνεται πως η 24χρονη προσέφυγε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από την απόφαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί