Λάθος στην καταβολή συντάξεων Μαρτίου: 572.000 συνταξιούχοι θα επιστρέψουν τις αυξήσεις που έλαβαν

Λανθασμένα μεγαλύτερες συντάξεις έλαβαν 572.000 συνταξιούχοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας». Το συνολικό υπερβάλλον ποσό που πληρώθηκε ανέρχεται στα 15.500.000 ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβε επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.

Πότε θα διορθωθεί το λάθος

Με τις εκλογές να είναι προ των πυλών το Μαξίμου δεν προτίθεται να διορθώσει άμεσα το λάθος. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας», η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει πίσω τα ποσά από τους συνταξιούχους όχι άμεσα αλλά στο τέλος του χρόνου. 

Έτσι, αναμένεται τα υπερβάλλοντα ποσά που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων να συμψηφιστούν με την καταβολή της σύνταξής τους στο τέλος του έτους.

Οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από την παραπάνω αστοχία μπορεί να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση από το τέλος της επόμενης εβδομάδας μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα θα αναφέρεται ρητώς το υπερβάλλον ποσό που καταβλήθηκε.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να ελεγχθούν πειθαρχικώς ενδεχόμενες παραλείψεις υπαλλήλων του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί