Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Οι κινητοποιήσεις διέλυσαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της υποκρισίας της κυβέρνησης που προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο τις τεράστιες ευθύνες της

Χαιρετισμός του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση:

Χαιρετίζουμε το μαζικό ξεσηκωμό και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας σε όλη τη χώρα αλλά και στο Ηράκλειο. Κινητοποιήσεις που διέλυσαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να βγάλει από το κάδρο τις τεράστιες ευθύνες που έχει τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες για την ανείπωτη τραγωδία με τους 57 νεκρούς, κυρίως παιδιά,  και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. 

Εμείς οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που ζήσαμε από κοντά το «έγκλημα» των 36.000 νεκρών της πανδημίας και των χιλιάδων ασθενών συνανθρώπων μας από άλλα νοσήματα που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των διαλυμένων δημόσιων  νοσοκομείων  της «μιας νόσου», που πολλοί από αυτούς θα είχαν σωθεί αν η κυβέρνηση και το κράτος δεν μας στερούσε βασικές υποδομές και προσωπικό,  έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε όσους βάζουν στη ζυγαριά από την μια την ανθρώπινη ζωή που τη μετράνε  ως «κόστος» και  από την άλλη τα κέρδη τους. 

Εμείς οι υγειονομικοί ξέρουμε  γιατί βρήκε η πανδημία απροετοίμαστα τα νοσοκομεία Γνωρίζουμε από πρώτο χερι  τα  μικρά και μεγάλα Τέμπη  εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής ολων  οσων κυβέρνησαν που θεωρούν ότι υγεία αποτελεί εμπόρευμα οι ασθενείς πελάτες  και τα νοσοκομεία επιχειρήσεις  

Είναι τόσο αδίστακτη η κυβέρνηση που μόλις τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δεν δίστασε να καταθέσει νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας μετατρέποντας την σε ΝΠΙΔ.  Προδιαγράφοντας έτσι και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για το τι θα ακολουθήσει με τμήματα – «φιλέτα»  νοσοκομείων που θα ιδιωτικοποιηθούν άμεσα! Αλλωστε  πήραν τη σκυτάλη από το  ΙΔΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο της  Σαντορίνης  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ,του νοσοκομείου  Παπαγεωργίου 

Είναι τόσο αδίστακτοι που ο νόμος Πλεύρη για τις διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών αναφέρει ότι μπορεί να γίνονται και από γιατρούς κάθε ειδικότητας ακόμα και από ειδικευόμενους με έξι μήνες ειδικότητας !

Είναι τόσο αδίστακτοι που  με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη υπουργική εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Γκάγκα στις 23/2/23 μεταφέρουν την ευθύνη για τους διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κλινικής, που όμως δεν είναι εξειδικευμένοι. Κυνική ομολογία ότι οι κλίνες ΜΕΘ όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και δεν πρόκειται να στελεχωθούν όσες παραμένουν κλειστές στα νοσοκομεία όπως και στο δικό μας ! Αλλωστε  διαχρονικά  εφαρμόζουν αυτό  που οι προηγούμενες κυβερνήσεις  έκαναν

Αν αυτή η πολιτική δεν είναι προδιαγραφή ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ τότε τι μετράτε;

   Είναι τόσο αδίστακτοι, που αντί να ανοίξουν τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία προτίμησαν να δώσουν 60 εκατ. ευρώ στους ιδιώτες κλινικάρχες για να νοσηλεύουν στη διάρκεια της πανδημίας περιστατικά non covid αποζημιώνοντας τους με διπλά νοσήλια μάλιστα σε σχέση με το δημόσιο !

Είναι τόσο αδίστακτοι που έχουν αφήσει το ΠΑΓΝΗ με δύο παιδοψυχίατρους από το Σεπτέμβρη του 2022Συνεχιζοντας το έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε αυτή την κλινικά  με ΕΣΠΑ γιατρούς Είναι τόσο αδίστακτοι που κρατούν  σε ομηρία 500 εργαζόμενους  με ελαστικές μορφές απασχόλησης  προκειμένου να είναι λιγότερο το κόστος,  με τους 200 από αυτούς που εργάζονται στην καθαριότητα – σίτιση να κινδυνεύουν με  απόλυση στις 30/6 όταν το νοσοκομείο στενάζει από  κραυγαλέες ελλείψεις .Ακολουθώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το  ιδιό το κράτος  εργολάβο διατηρώντας την ομηρία 

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ανάγκες των εργαζομένων, των ασθενών και του λαού αντιμετωπίζονται ως κόστος από το κράτος έτσι  ώστε να  περισσεύουν επιπλέον  χρήματα για ΣΔΙΤ και ιδιώτες !

Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης του λαού, η εμβάθυνση της επιχειρηματικής δράσης των νοσοκομείων και οι συνέπειές της σε ασθενείς και υγειονομικούς προετοιμάζουν και προδιαγράφουν τα μελλοντικά εγκλήματα !!!

Το κράτος και οι κυβερνήσεις που το διαχειρίζονται  ΔΕΝ  είναι εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος! Ποτέ δεν ήταν!  ΕΙΝΑΙ  εγγυητής των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου!

Γι’ αυτό και το αστικό κράτος με κάθε κυβέρνηση στο τιμόνι του λειτουργεί με τη λογική των επιχειρηματικών ομίλων και επιβάλλει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Τρανή απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το παράδειγμα της Ιταλικής εταιρείας που εξαγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι μια ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που λειτουργεί όπως οι μεγάλοι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι  με σκοπό το κέρδος !

Παρόλο που είμαστε πολύ θυμωμένοι, οφείλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με το κεφάλι ψηλά. Όποιος το σκύψει δεν βοηθάει κανέναν παρά μόνο αυτούς που έφεραν την κατάσταση εδώ, όλες αυτές τις κυβερνήσεις, καπιταλιστές και τα τσιράκια τους.

Τους λέμε πως δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με εμάς.

Ας αφήσουν τα ποτέ ξανά, που είπε πάλι ο Μητσοτάκης.

Τα έχουμε ξανακούσει και από άλλους αυτά, όχι μια και δυο φορές.

Το πραγματικό, αληθινό, αποτελεσματικό ποτέ ξανά πρέπει να τους το πει ο ίδιος ο λαός!

Με τον οργανωμένο μαζικό αγώνα του, με τη στάση του σε όλες τις μάχες, σε σύγκρουση με την πολιτική που εντείνει την εκμετάλλευση των πολλών, που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους – οφέλους, που στην τελική αποτυπώνεται στο σύνθημά μας οι νεκροί μας τα κέρδη τους!

Να παλέψει για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος που μετράει κέρδη και ζημιές πάνω από την ασφάλεια και τη ζωή μας.

Το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί