Κρήτη: Σε αργία ιερέας που κήρυττε κατά της μάσκας στην καραντίνα- Έλεγε “Συριζαίους” όσους αντιδρούσαν (βίντεο)

Την απόφαση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομου να θέσει σε αργία τον ιερέα της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Καλλιθέα Εμμανουήλ Σαρρή γνωστοποίησε σήμερα η μητρόπολη. Ο ιερέας τον Σεπτέμβριο του 2020 σε αγιασμό σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου κήρυττε κατά της μάσκας και των άλλων μέτρων προστασίας, ενώ στους γονείς που διαμαρτύρονταν απηύθυνε τον χαρακτηρισμό “Συριζαίοι”!

Δείτε: Κρήτη: Ιερέας κάνει «κήρυγμα» κατά της μάσκας σε αγιασμό!- Όταν του απαντούν οι γονείς, τους αποκαλεί συριζαίους! (βίντεο)

Κρήτη: Συνελήφθη ο ιερέας που έκανε «κήρυγμα» κατά της μάσκας- Αποκαλούσε συριζαίους όσους αντιδρούσαν!

Να θυμίσουμε ότι ο π. Μανώλης Σαρρής είχε από τον πρώτο καιρό της πανδημίας εκφράσει αντίθετες απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό, στα κηρύγματά του καλούσε τους πολίτες να αντιδρούν μην τηρώντας τα μέτρα προστασίας, ενώ καταφερόταν εναντίον του τότε Μητροπολίτη και νυν αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ευγενίου και ακολούθως του νυν Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Προδρόμου και γενικότερα της Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω ιερέας, στην περίοδο της καραντίνας με λόγο του στη διάρκεια αγιασμού σε νηπιαγωγείο της πόλης είχε αναπτύξει θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία προτρέποντας τους πολίτες και τα παιδιά να μην φορούν μάσκες και να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας. Είχε μάλιστα συλληφθεί και δικαστεί.

Η ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοινώνει ότι, με την από 14ης Μαρτίου 2023 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, στον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Σαρρή, Εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης, επεβλήθη το διοικητικό μέτρο της προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 του Νόμου 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Γνωστοποιείται ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης θα εξυπηρετούνται προσωρινώς από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί