Βουλευτές και ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τώρα είναι η ώρα της διεκδίκησης και της φωνής του λαού

Η μαζικότητα των συγκεντρώσεων και των συλλαλητηρίων, δείχνει ότι η ώρα της σιωπής, έχει περάσει. Τώρα είναι η ώρα της διεκδίκησης και της φωνής του λαού. Το σύνθημα : «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», συνεχίζει να συναρπάζει και να κινητοποιεί.

Η αναφορά γίνεται σε κοινή ανακοίνωση των βουλευτών και της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή τα σημερινά μεγάλα και πάλι συλλαλητήρια.

Δείτε:

Δυναμικές και οι σημερινές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Πλήθος κόσμου στους δρόμους του Ηρακλείου (Φωτο)

Η ανακοίνωση:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  και οι Βουλευτές του Νομού, χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική σημερινή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο του λαού του Ηρακλείου. Το ογκώδες απεργιακό συλλαλητήριο, γεμάτο  οργή και θλίψη, απαίτησε για άλλη μια φορά την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος των Τεμπών. 

Οι χιλιάδες λαού,  διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» που απέδειξε την προχειρότητά του, την ευνοιοκρατία του, τη διαφθορά του. Απαίτησαν το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων που καταστρέφουν τις ζωές μας. Κατέστησαν υπόλογη τη ΝΔ για τις προσπάθειες διάχυσης των ευθυνών, και αποπροσανατολισμού των ερευνών, με τερτίπια επικοινωνιακά.

Οι πολίτες και με τη σημερινή κινητοποίηση διεκδικούν για άλλη μια φορά σεβασμό μπροστά στην τραγωδία στα Τέμπη. Δηλαδή συνεχίζουν να ζητούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και φυσικά δικαιοσύνη. Απαντήσεις στο πώς συνέβη αυτή η τραγωδία αλλά και απαντήσεις για το πώς θα διασφαλίσει η πολιτεία ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα.

Η μαζικότητα των συγκεντρώσεων και των συλλαλητηρίων, δείχνει ότι η ώρα της σιωπής, έχει περάσει. Τώρα είναι η ώρα της διεκδίκησης και της φωνής του λαού. Το σύνθημα : «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», συνεχίζει να συναρπάζει και να κινητοποιεί.

 Οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων, στις οικογένειές τους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία να αναζητήσουμε την αλήθεια, να αποκαλυφθεί το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων και πρακτικών που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα-έγκλημα και να αποδοθούν ευθύνες.  

Ένας νέος ιστορικός κύκλος έχει αρχίσει, με δημόσιες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις ριζοσπαστικού χαρακτήρα, ώστε να αποκατασταθούν κρίσιμοι για τη λειτουργία της χώρας τομείς. Ένα νέο πεδίο, των δημόσιων πολιτικών και προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση των επάλληλων κρίσεων και της γενικής απορρύθμισης, του αναχρονισμού και της ανασφάλειας που έφεραν μέσω των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων αγαθών αλλά και των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος

            Γραφείο Τύπου                                     Οι Βουλευτές του Νομού

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί