Κρήτη: Ιερέας κάνει «κήρυγμα» κατά της μάσκας σε αγιασμό!- Όταν του απαντούν οι γονείς, τους αποκαλεί συριζαίους! (βίντεο)

Οι πληροφορίες και το βίντεο είναι από το Daynight.gr.

Πολλά τα ευτράπελα κατά το άνοιγμα των σχολείων, με τους αρνητές της χρήσης μάσκας να αντιδρούν με κάθε τρόπο –ακόμη και με τη βία– και τα ίδια τα παιδιά να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι είναι αυτό που έχει περιπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα στον κόσμο των μεγάλων.

Ένα τρανό παράδειγμα αυτής της περιπλοκότητας, έχει προκύψει προφανώς από την μαζική αναπαραγωγή διαφορετικών «απόλυτων αληθειών» από… παντογνώστες κάθε είδους, που πρόλαβαν να πάρουν μέσα σε ένα τρίμηνο, τετράμηνο το πολύ, πτυχίο γιατρού, λοιμωξιολόγου και κάθε πιθανής και απίθανης ειδικότητας που μπορεί να επεξηγήσει στο άψε σβήσε το πανδημικό φαινόμενο.

Όλοι μιλάνε για όλα, και η περίπτωση του ιερέα στο Ρέθυμνο που «κυκλοφορεί» ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετών συμπολιτών μας, έρχεται να το επαληθεύσει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Ενός ιερέα, ο οποίος είχε μόνο και μία δουλειά να φέρει εις πέρας: να πάει στο 5ο νηπιαγωγείο της πόλης και να τελέσει τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά.

Αντ’ αυτού, και προς έκπληξη των γονέων και της διευθύντριας του νηπιαγωγείου, η οποία προς τιμήν της προσπαθούσε -εις μάτην- να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο ιερέας εκφώνησε έναν «πύρινο» λόγο κατά της χρήσης μάσκας, υψώνοντας απειλητικά τον τόνο της φωνής του, αποκαλώντας ΣΥΡΙΖαίους τους γονείς που αντέδρασαν στα λεγόμενά του και κάνοντας ακόμη και αναφορά που δεν περιποιεί τιμή στον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Daynight.gr, πρόκειται για τον ίδιο ιερέα που πριν από μερικές ημέρες είχε εκφωνήσει λόγο στη συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας που είχε διοργανωθεί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη…

Όσες φορές και να δούμε το βίντεο του χρήστη Ιoannis Κarkaletsis, σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά:

Η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου

Τα σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αλλά και οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις απόψεις που εξέφρασε με παρρησία ο συγκεκριμένος κληρικός ανάγκασαν τον Ιερατικό Σύνδεσμο της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι τα λεγόμενά του «σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Μία άποψη για το “Κρήτη: Ιερέας κάνει «κήρυγμα» κατά της μάσκας σε αγιασμό!- Όταν του απαντούν οι γονείς, τους αποκαλεί συριζαίους! (βίντεο)”

  1. AvatarΔήμος Σθένης

    Η γελοιότητα του συγκεκριμένου “παπαδ-απανθρώπου” δεν πρέπει ν’ αποδοθεί ούτε σε άγνοια, ούτε σ’ επιπολαιότητα. Είναι συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της επιστήμης, αποπροσανατολισμού του λαού, “ψάρεμα στα θολά” και επιστροφής στο σκοταδισμό, που παρατηρείται στη συγκυρία αυτή με μπροστάρηδες τα ναζίδια και τους “υπερ-χριστιανιστές” ανά την Ελλάδα, με σοβαρό “μπρατσάρισμα” και από την κυβέρνηση. Είναι η πολιτική προσπάθεια επιστροφής σ’ ένα κοινωνικό μεσαίωνα που με λιτανείες, εσπερινούς, βόλτες εικόνων, ευχέλαια, ξαγρύπνιες και τα λοιπά “μαλαμοκουδουνάτα” θεοτικά αντιμετώπιζαν “πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κιαν” και αναπολούν και ορέγονται και τους βολεύει. Δυστυχώς όμως δεν τους παίρνει σήμερα όσο τότε! Υπάρχουν άνθρωποι που δε “φέρουν” κεφάλι μόνο για να τρώνε το σανό που τους ταΐζουν ναζίδια και παπάδες, όσο τρυφερός κι αν είναι και υψώνουν φωνές αντίστασης!!! Και δυστυχώς γι αυτούς οι άνθρωπο αυτοί έχουν το κεφάλι για να το χρησιμοποιούν σωστά, δηλαδή να σκέφτονται!
    Το δε “ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ” της Μητρόπολης Ρεθύμνου είναι υπόδειγμα φαρισαϊσμού “ποντιοπιλατισμού” και …δήθεν άγνοιας ή αδυναμίας επόπτευσης του χώρου και των αρμοδιοτήτων της, αφού προσποιείται πως τάχα δε…γνωρίζει τα “φίδια” και τα “φιδάκια” που κρύβει στον κόρφο της και το τι αυτά εκπροσωπούν! Εκτός κι αν “όμοιος ομοίω…”, αν και σε κάθε σοβαρή κατάσταση τέτοια ήταν η στάση της εκκλησίας. ΔΙΜΟΥΡΙΑ!!! Δηλαδή “και με τον αγροφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” σε ολόκληρη την ιστορική της πορεία!
    Η δε πολιτεία και πάλι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ (να πως “μπρατσάρει” εκτός των άλλων και το σκοταδισμό) ενδιαφέρεται μόνο για τα πρόστιμα που θα εισπράξει από τους μικρομεσαίους εμπόρους και καταστηματάρχες και από τους πολίτες… Για τους “παπαδ-απανθρώπους- δολοφόνους” όλα ξαμολυτά κι ασύδοτα!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης