Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον Άγιο Νικόλαο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/2/2023 στον Άγιο Νικόλαο, η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου με ομιλητή τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν η Μαρία Φραγκοπούλου, η Ειρήνη Δαλαβέρου-Καρύδη, ο Δερμιτζάκης Κωστής και ο Σίμος Συμεωνίδης, υποψήφιοι βουλευτές Λασιθίου με το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Στέλιου Ορφανού, ο οποίος αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στις οικογένειες των χιλιάδων θυμάτων των σεισμών στην Τουρκία και Συρία, ανέφερε ότι είναι ντροπή για την ΕΕ που συνεχίζει το εμπάργκο στη Συρία και εμποδίζει να φτάσει εκεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

 Αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλλήματα που βάζουν τα αστικά κόμματα στο λαό για μια «σταθερή κυβέρνηση» αφού όποιο κόμμα και να είναι κυβέρνηση τα ίδια καπιταλιστικά συμφέροντα θα εξυπηρετήσει, τους  αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει το ένα κόμμα τους συνεχίζει το άλλο συμφωνώντας επί της ουσίας στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για βελτίωση της ζωής του λαού.

 Τόνισε πως και στον Άγιο Νικόλαο, σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που δεν συμβιβάζονται με τη φτώχεια και τη μιζέρια, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Που δεν θέλουν να ξενιτευτούν για να βρουν δουλειά. Εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι και βιοπαλαιστές αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους απολαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα τα οποία μπορούν να διεκδικηθούν και να κατακτηθούν με το ΚΚΕ δυνατό. Το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις στο κεφάλαιο. Και για όσους, καλοπροαίρετα, με διάφορους τρόπους μας ρωτούν, «γιατί το ΚΚΕ δεν στηρίζει μια κυβέρνηση που έστω λίγο θα ανακουφίσει το λαό», όπως πιστεύουν, τους απαντάμε με το χέρι στην καρδιά: Η συμμετοχή, η στήριξη ακόμα και η όποια ανοχή του ΚΚΕ απέναντι σε μια τέτοια αστική κυβέρνηση, δεν θα συμβάλει, ούτε στο ελάχιστο για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός μας. Το εντελώς αντίθετο. Γιατί ένα ΚΚΕ εγκλωβισμένο σε μια κυβέρνηση που θα ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους, θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, θα υπακούει στους σιδερένιους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, της καπιταλιστικής οικονομίας, σημαίνει πως ο λαός και το κίνημά του, θα είναι δεμένοι χειροπόδαρα.  Σημαίνει μόνο νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις ελπίδων, νέα χαμένα χρόνια. Ενώ, σήμερα, αυτό που επείγει, είναι να χειραφετηθεί ο λαός και το κίνημά του. Να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους, για να δώσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη μάχη απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, συνολικά απέναντι στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και την εξουσία του. Οι πολλοί πρέπει τώρα να πάρουν τη θέση τους απέναντι στους λίγους και την άπληστη εξουσία τους. Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, γιατί το ΚΚΕ καταθέτει στο λαό τις θέσεις και το πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση στον καθημερινό αγώνα και για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Επειδή το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στην καπιταλιστική εργοδοσία, στην εξουσία του κεφαλαίου, επειδή αμφισβητεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης και τη λογική των «αντοχών της οικονομίας», επειδή δεν δέχεται να δέσει τα χέρια του στο πλαίσιο μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης. Γι’ αυτό τον λόγο και μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση που αφορά τόσο το σήμερα, τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του λαού, όσο κυρίως την προοπτική, με στόχο μια πραγματική λαϊκή νίκη και ανατροπή, με τον λαό πρωταγωνιστή και το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

Η υποψήφια Βουλευτής Μαρία Φραγκοπούλου ανέφερε: «Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 2 Φεβρουαρίου στην Ιεράπετρα. Είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα των Λασιθιωτών για τη δημόσια και δωρεάν υγεία που όλοι δικαιούμαστε στον 21ο αιώνα. Στη σύσκεψη φορέων την Παρασκευή 10/2 στον ΓΝΑΝ μας παρουσίασαν την απελπιστική κατάσταση που έχει φτάσει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αλλά και της Σητείας και Ιεράπετρας. Οι εργαζόμενοι μας κάλεσαν να συμπορευτούμε μαζί τους στις 22/2 στην Παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών στο Ηράκλειο όπου θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις και την ανυποχώρητη θέση μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Όλοι μας πιάνοντας το νήμα των υπαιτίων συμπεραίνουμε ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις έχουν απαξιώσει το ΕΣΥ με μεθοδική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ότι θα φέρουν με τα μεγαλόπνοα επενδυτικά τους σχέδια γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι στα χέρια του κακοπληρωμένου ξενοδοχοϋπάλληλου δεν θα φτάσουν παρά μόνο λίγα ψίχουλα. Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  ξέρουν ότι ακόμα και στις καλές χρονιές δεν είδαν καμία βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Εμείς δίνουμε με όλες τις δυνάμεις αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και τη ζωή που μας αξίζει. Καλούμε το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και εκεί μένει. 

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ καταθέτει στο λαό τις θέσεις και το Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που δείχνει τη  διέξοδο για το λαό σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση στον καθημερινό αγώνα και για κάθε λαϊκό πρόβλημα.»

 Η υποψήφια Βουλευτής Ειρήνη Δαλαβέρου-Καρύδη μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το ΚΚΕ έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Απαντήσεις που κουμπώνουν μεταξύ τους και δεν αλληλοαναιρούνται. Επειδή είναι απολύτως ξεκάθαρη η φιλοσοφία του, ο ανθρωποκεντρισμός ,  η αλληλεγγύη , και έχει αξίωμά του από πολύ νωρίς, ότι  στην κομμουνιστική κοινωνία ο καθένας προσφέρει ό,τι δύναται και απολαμβάνει ό,τι έχει ανάγκη. Είναι εμφανέστατη η σοβαρή και ουσιαστική του ρήξη με την τρέχουσα πραγματικότητα, μοναδικό μέλημα της οποίας είναι, η  οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει σκοπό και στόχο να παράγει ασύστολα κέρδη για τους παροικούντες την εξουσία και η εξουσία με τη σειρά της  ασύστολα να νομοθετεί για χάρη τους ό,τι της υποδειχθεί. 

Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Υποδομές, Πολιτισμός, Ασφάλεια, Δημοκρατικοί θεσμοί, είναι  υποχρεώσεις της Κεντρικής Διοίκησης, καθώς εισπράττει φόρους και οφείλει να ανταποδίδει στους πολίτες όλα αυτά τα αγαθά. Όμως, ενώ όλο και πιο πολύ μας φορολογούν ταυτόχρονα μεταθέτουν σε μάς όλο και  συχνότερα με την μορφή της “ατομικής ευθύνης”  τις παραπάνω υποχρεώσεις τους.

Οι Τράπεζες και οι fund servicers λυμαίνονται τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Κόσμε, άνοιξε τα αυτιά σου, σκέψου τί έχουν καταφέρει οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα για λογαριασμό σου και σε τί τραγική κατάσταση σε έχουν φέρει.  

Άνοιξε την πόρτα σου, έβγα στο δρόμο να μιλήσεις για όλα αυτά, να καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος σου.

Μια υπέρ εκατοντούτης δύναμις σου δείχνει τον δρόμο. Ακολούθησε τον.»

Ο υποψήφιος Βουλευτής Κώστας Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στα προβλήματα στην Υγεία, στην Παιδεία, την οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης και στους πλειστηριασμούς. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να δώσει ανοχή σε κανενός τύπου αστικής κυβέρνησης. Το ΚΚΕ κρατάει ψηλά τη σημαία της επαναστατικότητας, του δικαίου και των συμφερόντων του λαού. Να μην σβήσουν τα όνειρα. Πιστεύει ότι σ’ αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ θα ενισχύσει τις δυνάμεις του και ο λαός θα ωφεληθεί από αυτό.

Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Σίμος Συμεωνίδης αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο της Ιεράπετρας και σε όλες τις συγκεντρώσεις-διαμαρτυρίες. Τόνισε ότι τα συνθήματα του λαού σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις δεν  εκφράζουν κανένα άλλο κόμμα, παρά μόνο το ΚΚΕ. Αν ο κόσμος ψηφίσει με κριτήριο το κόμμα που τον εκφράζει, θα ψήφιζε το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί