ΚΚΕ Λασιθίου: Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο συνάντησε την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ, σχετικά με τις καταστροφές στη Σητεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Δυστυχώς ένα ακραίο πράγματι καιρικό φαινόμενο συνάντησε την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και την πληρώνει ο Σητειακός λαός. Η έντονη βροχόπτωση από το πρώτο μισάωρο νωρίς το πρωί του Σαββάτου είχε ξεκινήσει να δημιουργεί προβλήματα και προειδοποιούσε το τι θα ακολουθήσει. 

Είναι τεράστια η καταστροφή που έπληξε τους κατοίκους της Σητείας ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν έως αργά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου…. Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές ενώ για κάποιες έχει υπάρξει ολική καταστροφή. Εκατοντάδες αμάξια επαγγελματικά και επιβατικά έχουν καταστραφεί. Το ρεύμα έχει διακοπεί εδώ και 6 ώρες λόγω πλημμύρας στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Σητεία, ενώ εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται. 

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα :

– να κηρυχτεί ο δήμος Σητείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

– άμεσα με ευθύνη περιφέρειας και Δήμου να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του Σητειακός λαού για το απόγευμα και βράδυ του Σαββάτου,

-Να γίνει καταγραφή όλων των καταστροφών  και ζημιών άμεσα. Να υπάρξει 100% αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες.

-να υπάρξουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Περιφέρεια και το Δήμο Σητείας για επισκευή οδοποιίας, τοιχίων, φρακτών, δημοσίων κτιρίων και εξοπλισμού άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί