Το 11ο Λύκειο Ηρακλείου για το πρόγραμμα Erasmus+ KA220 Diversity in STEAM

Aνακοίνωση για το πρόγραμμα Erasmus+ KA220 Diversity in STEAM εξέδωσε το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Οι επιστήμες, η τεχνολογία, η μηχανική, οι τέχνες και τα μαθηματικά (STEAM) μπορούν να συνδυαστούν και να εφαρμοστούν κατάλληλα στην εκπαίδευση ώστε να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο στους μαθητές. Η συμπερίληψη όλων των παραπάνω στην εκπαίδευση δίνει νέες προοπτικές  και μια άλλη διάσταση στη γνώση. Οι προσπάθειες που γίνονται στο STEAM για τη δημιουργία ενός προγράμματος εκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς διευρύνει τα όρια και τους ορίζοντες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το πρόγραμμα Erasmus+ KA220 Diversity in STEAM αποτελεί ένα σπουδαίο project, το μοναδικό εγκεκριμένο στην Ελλάδα στην κατηγορία του, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).Σκοπός του είναι να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση της διαφορετικότητα με τη βοήθεια της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τέχνης.

Το ταξίδι αυτό μόλις ξεκίνησε με αφετηρία και βασικό οδηγό στην πορεία αυτή το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-FORTH) που είναι ο διοργανωτής. Στην πορεία αυτή εκτός από το ΙΤΕ και τους ευρωπαίους εταίρους (Agrupamento de Escolas de Atouguia da Baleia – Πορτογαλία, Danmar Computers- Πολωνία, MUCUR SAGLIK SOSYAL EGITIM VE YARDIMLASMA VAKFI –Τουρκία, OLOKLIROSI – Ελλάδα, Tehnicka skola – Σερβία) συμμετέχει και το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου το μοναδικό λύκειο της Ελλάδας που λαμβάνει μέρος σε τέτοιο project.Το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου εκπροσωπούν τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί του σχολείου: ο Σηφάκης Ευάγγελος (διευθυντής ), ο Σπυριδάκης Αντώνης (μαθηματικός ΠΕ03) και η Σιουμπάρα Μαρία (χημικός ΠΕ0402). Και οι τρεις εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος, μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους, στην πρώτη επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΙΤΕ Ηρακλείου. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 9-2-2023 και 10-2-2023. Έγινε παρουσίαση των βασικών στόχων από τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά και ακολούθησε ένας αρχικός προγραμματισμός για ημερομηνίες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος.

Όλα εξελίχτηκαν σε ένα ευχάριστο κλίμα και η άμεση γνωριμία δημιούργησε όμορφες συνθήκες συνεργασίας. Καλή αρχή λοιπόν στο νέο αυτό ξεκίνημα !!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί