Το ΚΚΕ Λασιθίου για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Ανακοίνωση της ΤΕ Λασιθίου ΚΚΕ με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

Με αφορμή την ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, μετά την Γενική του Συνέλευση, για το θέμα έλλειψης εργατών γης και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται : «….α) Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας ( και όχι μόνο) ο οποιοσδήποτε ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ανεξάρτητα πολιτικής παράταξης, γιατί η ευθύνη βαραίνει τους πάντες», η Τομεακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής : 

Κατανοούμε την δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους παραγωγούς των πρώιμων κηπευτικών της περιοχής οι εκπρόσωποι των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έσπερναν «φρούδες ελπίδες», καλλιεργώντας τον εφησυχασμό ότι μετά την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου , δεν χρειαζόταν συνέχεια της πάλης και των κινητοποιήσεων, αφού δεσμεύτηκαν ότι «θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα» είτε η κυβέρνηση είτε βουλευτές άλλων κομμάτων, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «δια των ενεργειών τους». 

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την λογική  ότι «όλοι είναι το ίδιο», «όλοι φταίνε», «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη για το πρόβλημα και είναι ανεπιθύμητα». 

Δεν είναι το ίδιο αυτοί που διαχρονικά κυβερνούν αυτόν τον τόπο, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές, αντιαγροτικές πολιτικές, που διαχειρίζονται ένα σύστημα που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δίνει αταλάντευτα για πάνω από 100 χρόνια την μάχη ενάντια σε αυτό. Δεν μπορεί το ΚΚΕ να ταυτίζεται με τα υπόλοιπα κόμματα, όταν σταθερά, τα μέλη και τα στελέχη του πρωτοστατούν και συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και πάλη του αγροτικού κινήματος, ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Το ΚΚΕ έγκαιρα και με σαφήνεια ενημέρωσε τους αγροκτηνοτρόφους για της αρνητικές συνέπειες τη ΚΑΠ και τους στρατηγικούς στόχους για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, όταν όλα τα άλλα κόμματα σε συγχορδία την υπερθεμάτιζαν και την χειροκροτούσαν. 

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που και σήμερα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες των αγροτών που αναπτύσσονται από την Κρήτη έως και την Μακεδονία, μέσα από το οργανωμένο, πανελλαδικά συντονισμένο και σωστά προσανατολισμένο αγροτικό κίνημα καθώς και τα αιτήματα τους για : 

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής του ρεύματος πλαφόν 0,07ευρώ ευρώ η κιλοβατόρα , κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας ,των προστίμων ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε κανένα βιοπαλαιστή αγρότη. Ουσιαστική επιδότηση των μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στην λαϊκή κατανάλωση 
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να διασφαλίζει και να αποζημιώνει 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους, νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση 

Για το θέμα των εργατών γης της Ιεράπετρας, το ΚΚΕ έχει καταθέσει δυο φορές ερώτηση στην Βουλή. Η Τ.Ε. Λασιθίου του ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγροτο- κτηνοτρόφους της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα τους για λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, σε συντονισμό περιφερειακά και πανελλαδικά με τους εκατοντάδες Αγροτικούς Συλλόγους και τις δεκάδες Ομοσπονδίες, βάζοντας απέναντι τους πραγματικούς φταίχτες, που δεν είναι άλλοι από την ΚΑΠ της ΕΕ και οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές σε αυτόν τον αγώνα. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και στην κάλπη στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, δυναμώνοντας την δική τους πραγματικά αταλάντευτη πολιτική δύναμη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί