Ποιες σχολικές μονάδες στην Κρήτη παραμένουν κλειστές

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, σχολικές μονάδες της Κρήτης καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει να δίνει χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές του νησιού.

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, την Πέμπτη 9/2 όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας του παγετού και της επικινδυνότητας στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα είναι και το ΚΗΦΗ στον Πανασό.

Δήμος Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα Δήμου Μαλεβιζίου καθώς και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κρουσώνα. 

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ελήφθη λόγω των καιρικών δεδομένων και των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Φαιστού

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Βορίζια και Καμάρες, καθώς και το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Τυμπακίου.

Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Πολιτική Προστασία και ο Δήμος Φαιστού παραμένουν σε επιφυλακή και θα επανέλθουν με νεότερη ανακοίνωση για πρόσθετες οδηγίες κι αποφάσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ρέθυμνο

Δήμος Ανωγείων

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά.   

Δήμος Αμαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Μυλοποτάμου

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί των Δημοτικών Ενοτήτων Κουλούκωνα και Ζωνιανών καθώς και το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αγίου Μάμμα της Δημοτικής Ενότητας Γεροποτάμου.

Δημοτική Ενότητα Κουλούκωνα: Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.  

Δημοτική Ενότητα Ζωνιανών: Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.  

Δημοτική Ενότητα Γεροποτάμου: Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Μάμμα, θα παραμείνουν κλειστά.

Χανιά

αρατείνεται και για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η αναστολή λειτουργίας των εξής σχολείων:

  • – Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου
  • – Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων

Λασίθι

Δήμος Οροπεδίο Λασιθίου

Αρμοδίως με αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη και του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και του Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, για σήμερα, Πέμπτη 9 και αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί