Ηράκλειο: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα της κακοκαιρίας Avgi στην Κρήτη.

Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά:

Δήμος Βιάννου

Ο Δήμος Βιάννου ενημερώνει πως εξαιτίας της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη οι σχολικές Μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη και αύριο Τετάρτη 31/01/2024 όλες οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βιάννου και τα οποία – όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (πρόσφατο μετεωρολογικό δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων) θα συνεχιστούν, μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να έχουμε την εξασθένηση τους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Δημοτική Αρχή για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των λοιπών εργαζομένων στις παραπάνω σχολικές μονάδες.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, λόγω της κακοκαιρίας. 

«Με βάση το έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει αποσταλεί από την ΕΜΥ, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. 

Παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε με τα μηχανήματα όπου χρειαστεί, όπως έγινε σήμερα το πρωί σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου. Το ευχάριστο είναι πως μέχρι τώρα δεν έχουνε παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων να είναι ομαλή», επισημαίνει ο κ. Μπαριτάκης.

Δήμος Φαιστού

Σε πλήρη ετοιμότητα κι επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού με αφορμή την ένταση της κακοκαιρίας που φέρει την κωδική ονομασία «Avgi».

Όλα τα μέσα και το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, με δεδομένο ότι λόγω του επικαιροποιημένου Δελτίου Καιρού, αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας και το επόμενο εικοσιτετράωρο και ειδικότερα από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο των οποίων αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κλειστό θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Τυμπακίου και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:
–  Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
–  Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
– Γυμνάσιου Ζαρού.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί