Τα σχολεία σε όλη την Κρήτη που παραμένουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη με απόφαση των Δημοτικών Αρχών αρκετά σχολεία στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης λόγω των χιονοπτώσεων και του ψύχους που έχει επιφέρει η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”.

Παραμένουν κλειστά σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει απτόητη.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών,  

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.  

Δήμος Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου. 

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ελήφθη λόγω των νεότερων καιρικών δεδομένων και των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στις συγκεκριμένες περιοχές και για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων. 

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ώρες, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο) σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Αγίας Βαρβάρας, Ρούβα, Γόρτυνας, Κόφινα) θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη 8/2.

Δήμος Φαιστού

 Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας

 Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας, το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

 Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη, τα σχολεία του δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Ρέθυμνο

Δήμος Αγίου Βασιλείου

Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αγίου Βασιλείου θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Αμαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Ανωγείων

 Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων όλες οι σχολικές δομές, το ΚΗΦΗ και το ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Χανιά

«Παρατείνεται και για σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται και οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων (Κύπρου και Θεσσαλονίκης 1), εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο, για τις επόμενες μέρες.

Τέλος, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) σε Σπλάντζια και Νέα Χώρα, θα παραμείνουν ανοιχτά και αύριο, Τετάρτη 08/02, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, διαθέτοντας κλιματιζόμενες αίθουσες και ζεστά ροφήματα για όλους τους συμπολίτες μας».

Δήμος Σφακίων

Παρατείνεται και για τηνΤετάρτη 8 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η αναστολή λειτουργίας των εξής σχολείων:

– Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου
– Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα ” και για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Δήμος Καντάνου Σελίνου

Λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας Barbara τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 09:00πμ., εκτός του Δημοτικού Σχολείου Ροδοβανίου που θα παραμείνει κλειστό

Τα σχολεία στους Δήμους Αποκορώνου και Κισσάμου, θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί