Μ. Κατρίνης: Επιτέθηκε στο «επιτελικό παρακράτος», ζήτησε «ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ενάντια στον δικομματισμό»

Την ευθύνη για το πρόβλημα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα επέρριψε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που υπερψηφίζει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει σταματήσει να υπηρετεί το κράτος δικαίου και καταλύει τις αρχές στοιχειωδών κανόνων του, ότι στοχοποιεί όσους είναι προσηλωμένοι στη δημοκρατική νομιμότητα.

Μίλησε για επιτελικό παρακράτος, για τείχος απειλών και για επιχείρηση συγκάλυψης της πολύ σκοτεινής υπόθεσης οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις της οποίας δεν αντιστοιχούν «ούτε στο 1%» από όσα έχουν συμβεί.

«Ακόμα περιμένουμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου»

Αναφέρθηκε στην συντεταγμένη προσπάθεια παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία αποκαλύφθηκε από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, που υπηρετεί το συνταγματικό της καθήκον. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται και να δρα το ρυπαρό δίκτυο, που στηρίζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι απειλεί την Δημοκρατία. 

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για παράνομη θεσμική εκτροπή, ανωμαλία και απειλή για την λειτουργία των θεσμών αλλά για στρατηγικές συγκάλυψης από την κυβέρνηση, που τηρεί συμπεριφορά ενόχου αφήνοντας χρόνο στην Intellexa να εξαφανίσει στοιχεία, προσφέροντας πέπλο προστασίας σε μάρτυρες, εργαλειοποιώντας θεσμούς και μετατρέποντας την Βουλή σε πλυντήριο που ψήφιζε νόμους για κάλυψη, απειλεί την ΑΔΑΕ και τον πρόεδρό της και βάζει εμπόδια στον έλεγχο της έρευνά της.

Ο επικεφαλής της K.O. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε επίσης οργανωμένες επιθέσεις στο κόμμα του, το οποίου «ακόμα περιμένει» τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα, παρά την προσφυγή του Νίκο Ανδρουλάκη από το προηγούμενο καλοκαίρι. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου επισημαίνοντας ότι βουλευτές της Ν.Δ. έσπευσαν να αποφανθούν «υποκλοπές τέλος».

«Πόλωση και οξύτητα από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, το ΠΑΣΟΚ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ανατρέψουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό παρακμής, που αποτυπώνεται στην αντιπαράθεση των δύο κομμάτων πέραν των πραγματικών προβλημάτων πολιτών. 

Έκανε δε λόγο για «σύμπραξη» Τσίπρα – Μητσοτάκη αναφερόμενος στην «ποιότητα αντιπαράθεσης ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων κατά την τριήμερη συζήτηση με διχαστική και ακραία ρητορική, δημιουργία κλίματος, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές» και έχει στόχο την «πόλωση και την οξύτητα, που έχει ανάγκη ο δικομματισμός» αλλά όχι ο τόπος. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει σε αυτό στο δρόμο προς τις εκλογές και έκανε λόγο για ακριβώς ίδια νοοτροπία και δυσανεξία απέναντι σε κάθε προσπάθεια προστασίας των θεσμών από καθεστωτικές νοοτροπίες» είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ  του «εμείς ή αυτοί», που ως κυβέρνηση «βαρύνεται με εξόχως αντιθεσμικές στάσεις» και τώρα «δήθεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας αφού πρώτα προσπάθησε επιμελέστατα να μας εξοντώσει και να μας εξαφανίσει».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος υποστήριξε την ανάγκη για μια «νέα κυβέρνηση που θα ενώσει όλους Έλληνες» και «θα ανακόψει τη φόρα και παρακμή που απειλεί τη χώρα», ενώ δεσμεύτηκε πως το ΠΑΣΟΚ «ούτε θα υπηρετήσει ούτε θα υποταχτεί στο αφήγημα της κυβέρνησης» και «θα δείξει σεβασμό στην ψήφο των πολιτών, θα διαχειριστεί με όρους εθνικού συμφέροντος και σύνεση τη δύναμη που θα πάρει».

Ξεκαθαρίζοντας την στρατηγική αυτόνομης πορείας του κόμματός του σημείωσε ότι ο ιδρυτής του, Ανδρέας Παπανδρέου, δεν συμβιβάστηκε μπροστά σε ανάλογες μεθοδεύσεις θύμα των οποίων υπήρξε, με δράστες τη δεξιά και την τότε αριστερά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί