Υποκλοπές: Ευρωβουλευτές της ΝΔ κατά Μητσοτάκη!- Είπαν “ναι” στο ψήφισμα -ράπισμα για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ

Υπάρχει η Νέα Δημοκρατία εσωτερικού και η Νέα Δημοκρατία εξωτερικού όπως φαίνεται και από το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν το σχετικό ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στο κυβερνητικό «πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ αλλά και στην «ταφόπλακα» των ερευνών για τις υποκλοπές.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου –  Aνεπαρκής η αντίδραση της ΕΕ για τα λογισμικά κατασκοπείας

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες στην αίθουσα, δηλαδή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, είπαν «ναι», συντασσόμενοι με την επίσημη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ψηφοφορία

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα που αφορά πρωτίστως τη διαχείριση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ευρώπη, κάνει ρητή αναφορά στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται, στη χώρα μας «η Ελληνική Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχουν προσδιορίσει 92 στόχους, οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να εξακριβωθεί ο κατάλογος με τα πρόσωπα που τελούν υπό παρακολούθηση από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις από τους εισαγγελείς και το συμβούλιο της ΑΔΑΕ στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπο με αιφνίδιες αλλαγές και οι φάκελοι διαβιβάστηκαν σε άλλον εισαγγελέα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί