Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα.

Την είδηση μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Γνωστή με το προσωνύμιο «Λα Λόλλο», έκανε μεγάλη καριέρα τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 και στην πατρίδα της και διεθνώς, ενώ ήταν μια από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του Χόλυγουντ. 

Γεννημένη σε ένα ορεινό χωριό έξω από τη Ρώμη, το Σουμπιάκο, γύρισε πάνω από 60 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων μερικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Από τότε που αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο, είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις της ως φωτογράφος, γλύπτρια, φωτορεπόρτερ και στέλεχος μόδας και καλλυντικών.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1947, ενώ το 1955 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου», που έγινε η ταινία-υπογραφή της.

Διεθνώς έγινε γνωστή με την ταινία Beat the Devil του John Huston (1953). Το 1961 κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα με το Come September με συμπρωταγωνιστή τον Ροκ Χάντσον.

«Είχα πολλούς εραστές και έχω ακόμα ειδύλλια. Είμαι πολύ κακομαθημένη. Σε όλη μου τη ζωή, είχα πάρα πολλούς θαυμαστές», είχε πει σε συνέντευξή της το 2000, όπως γράφει ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί