Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Τσαγκαράκη για την ιστορία των κινηματογράφων του Ηρακλείου

Συνεχίζοντας το πλούσιο εκδοτικό της έργο, η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τσαγκαράκη με τίτλο «Οι κινηματογράφοι του Ηρακλείου. Καταγραφή των κινηματογραφικών αιθουσών στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1909 ως το 2022», την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.

Δείτε επίσης:

Μόλις κυκλοφόρησε από τη Βικελαία: Οι κινηματογράφοι του Ηρακλείου από το 1909

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Ελίζα Άννα Δελβερούδη ιστορικός του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Γιάννης Ζαϊμάκης καθηγητής της Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης, ο Νίκος Σκουτέλης καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Νίκος Τσαγκαράκης κριτικός και ιστορικός του κινηματογράφου, συγγραφέας του βιβλίου.

Χαιρετισμό θ’ απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τον προϊστάμενο της «Β.Δ.Β.» κ. Δημήτρη Σάββα.

Οι κινηματογράφοι του Ηρακλείου.

Καταγραφή των κινηματογραφικών αιθουσών στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1909 ως το 2022.

Πρόλογος: Ελίζα Άννα Δελβερούδη

Επιμέλεια έκδοσης: Κλαίρη Μιτσοτάκη

Εκδοτική φροντίδα: Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Οι κινηματογραφικές αίθουσες, σε όλον τον κόσμο, είχαν μια κοινή μοίρα. Γνώρισαν ταχεία εξάπλωση και μεγάλη άνθιση, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, πόλεις κάθε μεγέθους, ακόμα και στην ύπαιθρο, μέσα σε λίγες δεκαετίες. Επιβλητικού πλούτου ή μικρού προϋπολογισμού, ευφάνταστης, συχνά πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής ή στοιχειώδους κατασκευής, έζησαν μια λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένη ζωή, ικανοποίησαν για μεγαλύτερα ή μικρότερα διαστήματα στους πελάτες τους και έφτασαν, οι περισσότερες, σε ένα γρήγορο και άδοξο τέλος. Είτε γκρεμίστηκαν, είτε επιβίωσαν μέσα στην εγκατάλειψη ως αρχιτεκτονικά ερείπια του παρελθόντος, είτε άλλαξαν χρήση και μετατράπηκαν σε κάτι πολύ πιο πεζό: υπεραγορές, πάρκινγκ, καταστήματα κάθε είδους.»

Διαθέσιμο από το:

Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων του Δήμου Ηρακλείου

Μέγαρο «Αχτάρικα», Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου

712 02 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2813 409247

Email: books@heraklion.gr

https://www.evikelaia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί