Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου: Όταν διοικήσεις νοσοκομείων απαξιώνουν τους γιατρούς…

Η Ένωση Γιατρών EΣΥ Ν. Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση στον γιατρό του Κ.Υ. Μοιρών, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του.

Δείτε επίσης:

Ξυλοδαρμός εφημερεύοντα γιατρού του ΚΥ Μοιρών από ασθενή!

Ξύλο σε γιατρό στο ΚΥ Μοιρών: “Δίνουν εκατ. € για τη φύλαξη εμβολίων στα Κ.Υ. αλλά όχι για το προσωπικό του”

Στην ανακοίνωση η Ένωση αφήνει αιχμές για τον διοικητή του ΠΑΓΝη, αλλά και άλλους εκπροσώπους της “πολιτικής ηγεσίας” που απαξιώνουν τους γιατρούς και τις δημόσιες δομές.

Δείτε σχετικά:

“Αριστεία” στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν γιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων με covid για να επιβεβαιώσουν την ασθένεια!

ΠΑΓΝΗ: Ο διοικητής απαξιώνει γιατρούς επειδή… ασθένησαν με covid! – Τι καταγγέλλει η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής

ΠΑΓΝΗ: Νέα υπόθεση αυθαιρεσίας του διοικητή: Κατάργησε “στη ζούλα” τον πανεπιστημιακό διευθυντή του ΤΕΠ!

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής για τις αυθαιρεσίες του διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Στηρίζουν τους συνάδελφούς τους οι γιατροί

Την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωση Γιατρών EΣΥ Ν. Ηρακλείου:

Η Ένωση Γιατρών EΣΥ Ν. Ηρακλείου καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση στον γιατρό του Κ.Υ. Μοιρών, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του.

Ωστόσο, όταν γίνεται μόδα η προσβολή των γιατρών των δημοσίων δομών  ακόμα και από τους ανθρώπους που διοικούν τα νοσοκομεία και γνωρίζουν τον αγώνα τους, χωρίς καμμιά συνέπεια, δεν μας εντυπωσιάζει το αίσθημα απαξίωσης, η έλλειψη σεβασμού και η ατιμωρησία να διαχέoνται σε τμήματα της κοινωνίας.

  • Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα προστασίας των δημόσιων υγειονομικών δομών, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει αλλά αγνοούμαστε συστηματικά. Να ενισχυθεί η φύλαξη των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ασφαλείας (όχι εργολαβικές εταιρίες security)
  • Απαιτούμε από την 7η ΥΠΕ να κινήσει με δική της ευθύνη όλες τις νομικές διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων αυτής της αήθους και πολύ βάρβαρης επίθεσης.  
  • να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Τέλος ζητάμε από την τοπική κοινωνία της Μεσσαράς (και επειδή δεν είναι το πρώτο περιστατικό) να αποδοκιμάσει και να απομονώσει τέτοια κακοποιά στοιχεία και να κάνει σαφές στους πολίτες της πως τέτοιες συμπεριφορές θα βρίσκουν απέναντί τους πρώτα από όλους την μήνιν της ίδιας της κοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση πολύ σύντομα το ΚΥ της περιοχής θα μείνει χωρίς γιατρούς, αφού κανείς δεν θα θέλει να προσφέρει υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρει εάν θα επιστρέψει στην οικογένειά του σώος και αβλαβής.

        Αλ. Καφετζάκης                                                                           Γρ. Μπέτση

      Πρόεδρος ΕΓΕΣΥΝΗ                                                        Γραμματέας ΕΓΕΣΥΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί