“Αριστεία” στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν γιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων με covid για να επιβεβαιώσουν την ασθένεια!

Αυταρχική συμπεριφορά και τρομοκρατία καταλογίζει στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας ότι έστειλε τον ιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων που νόσησαν με covid για να επιβεβαιώσει την ασθένεια με νέο τεστ!

Μέσω ανακοίνωσής του το σωματείο αναφέρει μάλιστα ότι η διοίκηση απαίτησε να ανοίξει αίθουσα χειρουργείου ενώ ήταν αδύνατον να καλυφθεί με ασφάλεια από το υπάρχον προσωπικό, αμφισβητώντας ανοιχτά τη δήλωση ασθένειας των γιατρών που… είχαν το θράσος να νοσήσουν με covid μέσα στην πανδημία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ αυτή τη φορά έστειλε τον ιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων που νόσησαν με covid για να επιβεβαιώσει την ασθένεια με νέο τεστ! Ταυτόχρονα με εντέλλεσθε απαίτησε να ανοίξει αίθουσα χειρουργείου ενώ ήταν αδύνατον να καλυφθεί με ασφάλεια από το υπάρχον προσωπικό, αμφισβητώντας ανοιχτά τη δήλωση ασθένειας των συναδέλφων γιατρών που είχαν το θράσος να νοσήσουν με covid μέσα στην πανδημία! 

Αυτή είναι μια από τις συνήθεις πρακτικές επίδειξης αυταρχισμού και καλλιέργειας τρομοκρατίας και φόβου από πλευράς της διοίκησης. Ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τις άδειες των αναισθησιολόγων εμφανίζοντάς τες εκ των υστέρων ως εκπρόθεσμες, ενώ προχώρησε σε βραχυπρόθεσμη μείωση των χειρουργικών τραπεζιών ώστε να παρθούν ακριβώς κάποιες από τις πολλές ημέρες των χρωστούμενων αδειών!

Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κανένα από τα χρόνια προβλήματα να έχει επιλυθεί. Οι λίστες αναμονής για χειρουργείο στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, αριθμούν πολλούς χιλιάδες ασθενείς, τα τμήματα στενάζουν από την υποστελέχωση και τα χειρουργεία εντός και εκτός του νοσοκομείου με τους νόμους της κυβέρνησης θα γίνονται σύντομα επί πληρωμή. Καταλαβαίνουμε έτσι το άγχος της διοίκησης να μην πέφτουν τα «νούμερα» των χειρουργείων που αργότερα θα αποτελέσουν έσοδο του νοσοκομείου από τις τσέπες των ασθενών και γι’ αυτό ξεκινάει μια ώρα αρχύτερα την «αξιολόγηση» και τον εκφοβισμό του προσωπικού των χειρουργείων,  αξιοποιώντας νομότυπα τεχνάσματα και εντέλλεσθε.

Αυτό είναι άλλωστε το νοσοκομείο που ονειρεύονται, πλήρως εμπορευματοποιημένο, με υγειονομικούς εξαντλημένους και τρομοκρατημένους και ασθενείς-πελάτες και εργαζόμενους που δεν πρέπει να τολμήσουν να …αρρωστήσουν!

Οι εργαζόμενοι ενημερώνουμε τη διοίκηση και την κυβέρνηση που τη διόρισε, ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της δουλειάς μας, δεν συμβιβαζόμαστε με τον εκφοβισμό. Απαντάμε με συλλογικό αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με καθολική πρόσβαση, καμία ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

Απαιτούμε από τη διοίκηση να σταματήσει τώρα τις τακτικές τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί