ΠΑΓΝΗ: Ο διοικητής απαξιώνει γιατρούς επειδή… ασθένησαν με covid! – Τι καταγγέλλει η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής

Η επιστολή την οποία έστειλε στο Candiadoc.gr η αναπληρώτρια καθηγήτρια Α. Παπαϊωάννου που έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα της απαξιωτικής συμπεριφοράς του διοικητή, καθώς ήταν μια από τις τρεις αναισθησιολόγους που ασθένησαν με covid και ο κ. Χαλκιαδάκης έφτασε στο σημείο να στείλει στο σπίτι της τον ιατρό εργασίας προκειμένου να ελέγξει αν λέει αλήθεια! Το ίδιο έκανε σε άλλες δυο αναισθησιολόγους που ασθένησαν με covid τις ίδιες ημέρες!

Δεν αναμέναμε επιβράβευση εκ μέρους της Διοίκησης. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση του Διοικητή του ΠαΓΝΗ να μην αναγνωρίζει την προσφορά των αναισθησιολόγων αλλά να τους απαξιώνει και να τους υποτιμά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος άσκησε το επάγγελμα του ιατρού. Τα γεγονότα που συσσωρεύονται απλά επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία εκφοβιστικού, τοξικού, εξευτελιστικού και επιθετικού περιβάλλοντος“.

Η αναφορά αυτή της Διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ, Αλεξάνδρας Παπαϊωάννου, αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας, δείχνει όλο το κλίμα που υπάρχει στο νοσοκομείο εξαιτίας των χειρισμών, σε διάφορα επίπεδα, του διοικητή Γ. Χαλκιαδάκη. Η ίδια η κ. Παπαϊωάννου έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα της απαξιωτικής συμπεριφοράς του διοικητή, καθώς ήταν μια από τις τρεις αναισθησιολόγους που ασθένησαν με covid και ο κ. Χαλκιαδάκης έφτασε στο σημείο να στείλει στο σπίτι της τον ιατρό εργασίας προκειμένου να ελέγξει αν λέει αλήθεια! Το ίδιο έκανε σε άλλες δυο αναισθησιολόγους που ασθένησαν με covid τις ίδιες ημέρες!

Δείτε:

“Αριστεία” στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν γιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων με covid για να επιβεβαιώσουν την ασθένεια!

Οι γιατροί του ΕΣΥ καταγγέλλουν για αυταρχισμό τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Η επιστολή της κυρίας Παπαϊωάννου, εκ μέρους και των άλλων αναισθησιολόγων που ασθένησαν με covid και απαξιώθηκαν από το διοικητή

Δεδομένης της έκτασης που έχει λάβει στα ΜΜΕ η νέα απαξιωτική για τους Αναισθησιολόγους ενέργεια του Δοικητή του ΠαΓΝΗ, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω με λεπτομέρειες τα γεγονότα.  

Στις 28.12.2022, με εντολή του Διοικητή Γ Χαλκιαδάκη, μετακινήθηκαν ο ιατρός εργασίας και μία επισκέπτρια υγείας του ΠαΓΝΗ ώστε να πραγματοποιήσουν κατ’οίκον rapid test για ανίχνευση λοίμωξης από  κορονοϊό σε 3 νοσούσες με covid 19 Αναισθησιολόγους, τη Διευθύντρια  της Κλινικής και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, την Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου και μια ακόμη  Διευθύντρια ΕΣΥ, ενώ τα θετικά τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες ήταν αναρτημένα στην πλατφόρμα του Υπουργείου. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν για «Ιατρική Περίθαλψη» ενώ αναφέρθηκε ρητά και στις τρεις Ιατρούς ότι η εντολή από το διοικητή αφορούσε τη λήψη rapid test. 

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον γίνεται κατ’ οίκον έλεγχος σε εργαζόμενο που νοσεί και δεν έχει λάβει κατ’ επανάληψη βραχυχρόνιες αναρρωτικές. Η στάση της διοίκησης απλά επιβεβαιώνει την εμπάθειά της στην ειδικότητα των Αναισθησιολόγων. Άλλωστε προ έτους, πάλι λόγω ασθένειας αναισθησιολόγου είχε διενεργηθεί ΕΔΕ για τη διακοπή χειρουργικής αίθουσας. Το πόρισμα δεν μου έχει αποδοθεί παρά τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί το τελευταίο έτος.

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί στάλθηκε ο Ιατρός Εργασίας ο οποίος «δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για να επαληθεύει το δικαιολογημένο ή μη, λόγω νόσου, απουσίας εργαζομένου» 3850/2010 (Φ.Ε.Κ. 84/τ. Α’/3.6.2010), ενώ στις αρμοδιότητές του δεν αναφέρεται πουθενά η «κατ’ οίκον Ιατρική Περίθαλψη».

Αυτά έγιναν επειδή στις 27/12/2022, λόγω ασθένειας με covid 19 τριών αναισθησιολόγων λειτούργησαν 5 χειρουργικές αίθουσες και όχι 6. Και μάλιστα οι δύο από αυτές με περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (2 ασθενείς για διακαθετηριακή αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, μία ασθενής για εμβολισμό ραγέντος ανευρύσματος εγκεφάλου) τα οποία απαιτούν τη συνδρομή περισσότερων του ενός αναισθησιολόγων για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ασθενών. Για την ιστορία, ο εμβολισμός του εγκεφαλικού ανευρύσματος αφορούσε ασθενή που προσήλθε στο ΤΕΠ του ΠαΓΝΗ με ρήξη και για μια ακόμη φορά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις επισφάλειες του συστήματος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη χειρουργική αίθουσα για επείγοντα περιστατικά. Και δυστυχώς αυτή είναι η καθημερινότητά μας. 

Δεν αναμέναμε επιβράβευση εκ μέρους της Διοίκησης. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση του Διοικητή του ΠαΓΝΗ να μην αναγνωρίζει την προσφορά των αναισθησιολόγων αλλά να τους απαξιώνει και να τους υποτιμά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος άσκησε το επάγγελμα του ιατρού. Τα γεγονότα που συσσωρεύονται απλά επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία εκφοβιστικού, τοξικού, εξευτελιστικού και επιθετικού περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ που ανέδειξε το θέμα, την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου για τη συμπαράστασή της, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μας και συμπαραστάθηκαν στον εξευτελισμό μας. 

Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας

Διευθύντρια Αναισθησιολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ

Εκ μέρους των Ειδικευμένων και των Ειδικευόμενων Αναισθησιολογίας του ΠαΓΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί