Ξυλοδαρμός εφημερεύοντα γιατρού του ΚΥ Μοιρών από ασθενή!

Τον ξυλοδαρμό γιατρού από ασθενή και συνοδό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΚΥ Μοιρών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση “χθες το απόγευμα (08/01/2023), εκτυλίχτηκε ένα βίαιο περιστατικό στο τμήμα επειγόντων του Κ.Υ., με ασθενή που προσήλθε για την παροχή βοήθειας σε επείγον περιστατικό του (μέθη, ΣΔ), με το συνοδό του και είχε ως αποτέλεσμα η λεκτική επίθεση και βιαιότητα να καταλήξει στον σοβαρό τραυματισμό του ενός από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Κ.Υ, ο οποίος και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου”.

Η ανακοίνωση:

Η περιοχή της Μεσσαράς όπου εδρεύει το Κ.Υ. Μοιρών είναι μια μεγάλη περιοχή με πολλά προβλήματα και η μοναδική αυτή μονάδα με 24ωρη λειτουργία, εξυπηρετεί περίπου 40.000 πολίτες, αρκετούς επισκέπτες και αλλοδαπούς με τα τακτικά και επείγοντα προβλήματα υγείας που έχουν. 

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Κ.Υ. προσπαθεί υπερβάλλοντας εαυτούς να καλύψει τις ανάγκες της μονάδας αλλά και των περιφερειακών ιατρείων, αποδεκατισμένοι ανά διαστήματα από τον covid-19, από τις δύσκολες εφημερίες και από τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του συστήματος υγείας μιας και έχει προστεθεί και ο θεσμός του προσωπικού ιατρού για τον πληθυσμό. 

Μέσα στα τόσα προβλήματα που αφορούν το προσωπικό, τα μόνιμα άλυτα προβλήματα του κτιριακού αναδείχθηκε πάλι με τον χειρότερο τρόπο για το προσωπικό, το μέγιστο και μόνιμο πρόβλημα της ασφάλειας των εργαζομένων στο Κ.Υ. 

Χθες το απόγευμα (08/01/2023), εκτυλίχτηκε ένα βίαιο περιστατικό στο τμήμα επειγόντων του Κ.Υ., με ασθενή που προσήλθε για την παροχή βοήθειας σε επείγον περιστατικό του (μέθη, ΣΔ), με το συνοδό του και είχε ως αποτέλεσμα η λεκτική επίθεση και βιαιότητα να καταλήξει στον σοβαρό τραυματισμό του ενός από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Κ.Υ, ο οποίος και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Για άλλη μια φορά το προσωπικό είναι στο έλεος του θυμού και της βιαιότητας των ασθενών και επισκεπτών, απροστάτευτοι από την προϊσταμένη αρχή, τους ιθύνοντες της ΥΠΕ και του Υπουργείου, οι οποίοι κλείνουν αυτιά και μάτια στα περιστατικά αυτά που δυστυχώς λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής αντιμετωπίζουμε συχνά. 

Εργαζόμαστε για την επιβίωση και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όλοι με αυτοθυσία και ζήλο και δυστυχώς εισπράττουμε απειλές, βία, ξυλοδαρμούς… 

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουν τέλος, η υπηρεσία μαζί με τις τοπικές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων στην σημαντική, αλλά με πολλά προβλήματα, μονάδα υγείας της περιοχής. 

ΖΗΤΟΥΜΕ όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Μοιρών, άμεση λήψη μέτρων και συγκρότηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των περιστατικών βίας. 

ΖΗΤΟΥΜΕ την στήριξη και βοήθεια των τοπικών αρχών και της κοινωνίας για να συνεχίσουμε να είμαστε ΕΔΩ ζωντανοί, ασφαλείς για όλους όσους μας έχουν ανάγκη. Τέτοιες καταδικαστέες πράξεις δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και δεν βοηθάνε το έργο της παροχής των υπηρεσιών υγείας που εμείς οφείλουμε να παρέχουμε και εσείς όλοι έχετε ανάγκη. 

Καταδικάζει ο ΙΣΗ

Βιαιοπραγία εναντίον ιατρού εν ώρα υπηρεσίας

Ο Ι.Σ.Η. καταδικάζει  με αποτροπιασμό τη βιαιοπραγία ενάντια του ιατρού εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στις 8 Ιανουαρίου 2023. Ο συνάδελφος δέχτηκε βάναυσο χτύπημα από συνοδό ασθενούς,  την ώρα που προσπαθούσε να τον περιθάλψει με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εξαιτίας της επίθεσης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Βενιζέλειο Γενικό  Νοσοκομείο Ηρακλείου .

Ο Ι.Σ.Η., πέρα από την καταδίκη, θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον συνάδελφο και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Καλεί επίσης την 7η Υ.ΠΕ., σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές, να προβούν στις δέουσες ενέργειες με σκοπό την αποτροπή των επαναλαμβανόμενων βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού, όχι μόνο του συγκεκριμένου Κ.Υ., αλλά και των υπολοίπων δομών Π.Φ.Υ. στην περιφερειακή ενότητα  Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί