Την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

Την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γ. Χαλκιαδάκη ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, με αφορμή και την υπόθεση των αναισθησιολόγων που νόσησαν από κορονοϊό. Όπως αναφέρει, “η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, να στείλει αναρμοδίως ιατρό εργασίας, στα σπίτια τριών συναδέλφων αναισθησιολόγων για να διενεργήσει έλεγχο για νόσηση από τον ιό sars Covid – 19, παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι είχαν δηλωθεί στη κρατική πλατφόρμα με θετικά τεστ”. 

Και συνεχίζει:

“Με τέτοιες αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές, που κινούνται στα πλαίσια του εργασιακού εκφοβισμού και κατάχρησης εξουσίας και που θεωρούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία οιωνεί ψεύτες και απατεώνες, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανταμείβει τους τρείς αναισθησιολόγους για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικότερα στην περίθαλψη των ασθενών”. 

Η επιστολή που έστειλε η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:

ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΘΑΝΟ
  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ
  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.Γ.Ν.Η
  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΦΟΡΕΙΣ
  • ΜΜΕ

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, να στείλει αναρμοδίως ιατρό εργασίας, στα σπίτια τριών συναδέλφων αναισθησιολόγων για να διενεργήσει έλεγχο για νόσηση από τον ιό sars Covid – 19, παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι είχαν δηλωθεί στη κρατική πλατφόρμα με θετικά τεστ. 

Με τέτοιες αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές, που κινούνται στα πλαίσια του εργασιακού εκφοβισμού και κατάχρησης εξουσίας και που θεωρούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία οιωνεί ψεύτες και απατεώνες, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανταμείβει τους τρείς αναισθησιολόγους για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικότερα στην περίθαλψη των ασθενών. 

Οι ελλείψεις, οι υπερεργασία και η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που ούτε να αρρωστήσουν δε μπορούν πια, αλλά και στην απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων που προκηρύσσονται, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία. 

Ζητούμε την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε μόνιμους αναισθησιολόγους στην 7η ΥΠΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία και η αύξηση των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία της Κρήτης. 

Ζητούμε από τον υπουργό Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον συγκεκριμένο διοικητή.

Δείτε σχετικά:

“Αριστεία” στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν γιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων με covid για να επιβεβαιώσουν την ασθένεια!

ΠΑΓΝΗ: Ο διοικητής απαξιώνει γιατρούς επειδή… ασθένησαν με covid! – Τι καταγγέλλει η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής

ΠΑΓΝΗ: Νέα υπόθεση αυθαιρεσίας του διοικητή: Κατάργησε “στη ζούλα” τον πανεπιστημιακό διευθυντή του ΤΕΠ!

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής για τις αυθαιρεσίες του διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Στηρίζουν τους συνάδελφούς τους οι γιατροί

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί