Κώστας Φραγκούλης: Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον ανήλικο Ρομά!

Δεν θα προφυλακιστεί ο άνδρας της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον ανήλικο Ρομά – Αναμένεται επικαιροποίηση δίωξης για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τάχθηκε την Δευτέρα υπέρ της αρχικής θέσης του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

Δύο εβδομάδες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του ανήλικου Ρομά, η Δικαιοσύνη έκρινε τελικά για την ποινική μεταχείριση προς τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ, ωστόσο αυτό έγινε με βάση την αρχική δικογραφία. Η κατηγορία που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει ο αστυνομικός είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για παράνομο πυροβολισμό ακινητοποίησης/εξουδετέρωσης, καθώς προέρχεται από τη δικογραφία που συνετάχθη όσο το θύμα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Μετά την κατάληξή του 16χρονου στο νοσοκομείο, αναμένεται ότι ο άνδρας της ΔΙΑΣ θα κληθεί εκ νέου να απολογηθεί για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κατά την νέα διαδικασία αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου το αν ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ θα προφυλακιστεί ή θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας προηγουμένως είχε απειλήσει με «σκληρή αντίδραση» αν ο πελάτης του τελικά προφυλακιζόταν, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα προσαχθεί ο αστυνομικός ούτε σε κάποιον ανακριτή ούτε σε κάποιον εισαγγελέα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί