Μητσοτάκης: Απελευθέρωση της κατά βούληση χρήσης όπλου από τους αστυνομικούς! (βίντεο)

“Ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, έχοντας όμως, ναι, και τη δική μας κατανόηση και στήριξη, αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους”

Η αναφορά του πρωθυπουργού, άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια καθώς κάθε αστυνομικός θα μπορεί μετατρέπεται σε δικαστή και εκτελεστή. Τι είπε; Προανήγγειλε την απελευθέρωση της κατά βούληση χρήσης όπλου από τους αστυνομικούς, με τη “δική μας κατανόηση”. Το είπε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ! Στην ουσία εξήγγειλε μια αστυνομία ανάλογη των ΗΠΑ, με αστυνομικούς πιστολέρο που πυροβολούν ανάλογα την ψυχολογική τους κατάσταση. Γίνονται ταυτόχρονα δικαστές και εκτελεστές…

“Ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, έχοντας όμως, ναι, και τη δική μας κατανόηση και στήριξη, αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους”, ήταν η αναφορά του, που αιφνιδίασε εν μέρει, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της κυβέρνησης και ειδικά στην απευθείας γραμμή Ηρώδου Αττικού και Κατεχάκη. Η παρέμβαση αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρει συγκεκριμένη μορφή, με την κατάρτιση συγκεκριμένης ρύθμισης η οποία θα περάσει από τη Βουλή.

Άλλωστε ανάλογη αναφορά είχε κάνει ο “τσεκουράτος” Βορίδης λίγες ημέρες πριν.

Όπως αναφέρει παράγοντας με γνώση των διεργασιών που γίνονται η συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπει, ανάλογα με το περιστατικό, μικρότερο αριθμό σταδίων στην ενεργοποίηση του κανόνα εμπλοκής από τον ένστολο που βρίσκεται στο πεδίο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί