Trafficking στην Ηλιούπολη: Αναφορά στον ΔΣΑ από τον καταδικασθέντα μαστροπό αστυνομικό κατά των δικηγόρων του θύματος

Σε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προχώρησε ο καταδικασθείς αστυνομικός για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, καταγγέλλοντας τους δικηγόρους του θύματος.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνήγοροι της 19χρονης, Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη η αναφορά στον ΔΣΑ έγινε με το δικαιολογητικό ότι συκοφάντησαν τον αστυνομικό.

«Ζούμε μέρες που διώκονται τα θύματα και οι συνήγοροι των θυμάτων. Η 19χρονη πρώην αιχμάλωτη του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, μηνύθηκε απ’ αυτόν και έπρεπε να φτάσει στο δικαστήριο όπου αθωώθηκε πανηγυρικά» σημειώνουν οι δύο δικηγόροι προσθέτοντας ότι «ο καταγγέλλων, προφανώς προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εν όψει της κατ’ έφεση δίκης που επίκειται, όμως είναι απορίας άξια η στάση της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρέπεμψε το θύμα του στο ακροατήριο (για να αθωωθεί βέβαια εκεί)».

Καταλήγοντας, η Δήμητρα Κεραμυδά και η Αντωνία Λεγάκη τονίζουν ότι «αναμένουμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, να εκτιμήσει ορθά το πλήθος των εγγράφων και των λοιπών αποδείξεων που προσκομίσαμε και να υψώσει τείχος στις μεθοδεύσεις ενοχοποίησης των συνηγόρων των θυμάτων trafficking και να μην επιτρέψει την μετατροπή του λειτουργήματος σε ποινικό αδίκημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αθώωση του θύματος, η οποία κατηγορήθηκε ότι εκδιδόταν παράνομα.

Η 19χρονη κοπέλα κάθισε στο εδώλιο μετά από μήνυση του μαστροπού αστυνομικού ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Για το θέμα είχε παρέμβει ο Άρειος Πάγος και ζητούσε να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα trafficking στην Ηλιούπολη.

Το δελτίο Τύπου των δικηγόρων της 19χρονης:

«Ζούμε μέρες που διώκονται τα θύματα και οι συνήγοροι των θυμάτων. Η 19χρονη πρώην αιχμάλωτη του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, μηνύθηκε απ’ αυτόν και έπρεπε να φτάσει στο δικαστήριο όπου αθωώθηκε πανηγυρικά.

Οι συνήγοροί της, Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμυδά, κληθήκαμε να απολογηθούμε στο Δ.Σ.Α. κατόπιν αναφοράς του ίδιου αστυνομικού, διότι δήθεν τον συκοφαντήσαμε καθώς υπερασπιστήκαμε το θύμα του όπως ακριβώς οφείλαμε, με βάση τις αρχές της Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικηγόρων, και βέβαια αυτός καταδικάστηκε πρωτόδικα, μεταξύ άλλων, για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Ο καταγγέλλων, προφανώς προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εν όψει της κατ’ έφεση δίκης που επίκειται, όμως είναι απορίας άξια η στάση της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρέπεμψε το θύμα του στο ακροατήριο (για να αθωωθεί βέβαια εκεί).

Αναμένουμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, να εκτιμήσει ορθά το πλήθος των εγγράφων και των λοιπών αποδείξεων που προσκομίσαμε και να υψώσει τείχος στις μεθοδεύσεις ενοχοποίησης των συνηγόρων των θυμάτων trafficking και να μην επιτρέψει την μετατροπή του λειτουργήματος σε ποινικό αδίκημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί