Δίκη Greek Mafia: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία κατηγορούνται πάνω από 12 στελέχη της ΓΑΔΑ και πολλά γνωστά ονόματα της νύχτας ο πρόεδρος υπέβαλε την παραίτησή του καθώς κατηγορούμενος, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αμφισβήτησε την αμεροληψία του

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος που εκδικάζει την υπόθεση «Greek Mafia» που αφορά σε κύκλωμα προστασίας στο οποίο φέρονται να μετέχουν άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία κατηγορούνται πάνω από 12 στελέχη της ΓΑΔΑ και πολλά γνωστά ονόματα της νύχτας ο πρόεδρος υπέβαλε την παραίτησή του καθώς κατηγορούμενος, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αμφισβήτησε την αμεροληψία του.

Όπως αναφέρουν οι Reporters United ο δικηγόρος του πρώην στελέχους της Αντιτρομοκρατικής, στην προηγούμενη δικάσιμο στις 17 Νοεμβρίου είχε δηλώσει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε για τουλάχιστον 6 μήνες τον αρχιταμία του κυκλώματος Δημήτρη Μάλαμα χωρίς εισαγγελικές διατάξεις για άρση απορρήτου. Παράλληλα ζήτησε, να μην περιληφθούν στα αναγνωστέα οι σελίδες του πορίσματος της ΕΥΠ που αφορούσαν στον πελάτη του, λέγοντας ότι οι καταγραφές ήταν παράνομες. Το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο με πλειοψηφία 2-1 και το πόρισμα μπήκε στα αναγνωστέα.

Ωστόσο στην τελευταία δικάσιμο ο δικηγόρος επανήλθε ισχυριζόμενος ότι, αφού δεν υπήρχε νόμιμη επισύνδεση, οι παρακολουθήσεις έγιναν με παράνομο λογισμικό από την ΕΥΠ, επικαλούμενος μάλιστα ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα σύμφωνα με το οποίο το παράνομο λογισμικό Pegasus είχε χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα ήδη από το 2014.

Ο ίδιος δικηγόρος αιτήθηκε να επιληφθούν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση με το λογισμικό Predator και ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος. Ωστόσο πριν γίνει διακοπή για διάλειμμα, ο εισαγγελέας ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο, για να υπάρξει σχετική απόφαση.

Με την επανέναρξη της δίκης και ενώ επρόκειτο να απολογηθεί το πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής ο ίδιος έθεσε ζήτημα μεροληψίας του προέδρου. Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής για να αποχωρήσει για λόγους ευθιξίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη δεν έχουν φτάσει οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης από τις υποκλοπές της ΕΥΠ το 2016 και το δικαστήριο προχώρησε με τις χειρόγραφες απομαγνητοφωνήσεις, τις οποίες όπως προαναφέρθηκε ο εν λόγω δικηγόρος αμφισβήτησε, χωρίς αποτέλεσμα, τη γνησιότητά τους.

Όπως επισημαίνουν οι Reporters United, πλέον τίθενται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με ευθύνες της Εισαγγελίας Εφετών, διότι από τη δίκη δεν διαφάνηκε να επισημάνθηκαν προδικαστικά ελλείψεις σε έγγραφα, όπως οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης και οι διατάξεις για άρση απορρήτου, με συνέπεια να αμφισβητούνται τεκμήρια της δίκης.

Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Δεκεμβρίου, με νέο πρόεδρο δικαστηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί