Greek Mafia: Τρεις μέρες μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη, η ΕΛΑΣ μιλά για συλλήψεις σε σχέση με παλαιότερες υποθέσεις

Στο φόντο της ανατριχιαστικής μαφιόζικης εκτέλεσης του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστού και ως «νονού» της νύχτας με τη προσωνυμία «Ζαμπόν», την Κυριακή στον Νέο Κόσμο, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε τώρα πως προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων που φέρεται να βρίσκονται πίσω από άλλες, πρόσφατες εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου μελών της Greek Mafia.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, τον Μάιο του 2022 στα Δερβενοχώρια, και του Βασίλη Ρουμπέτη τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν τα μεσάνυχτα μέσω του ΑΠΕ, πρόκειται για δύο άτομα με καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ηλικίας 29 και 39 ετών, για τη σύλληψη των οποίων «προηγήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική».

Θολές διαρροές

Οι πηγές της αστυνομίας εμφανίζουν κι άλλα άτομα να έχουν ταυτοποιηθεί, χωρίς να γνωρίζουμε την εγκυρότητα των πληροφοριών, καθώς ήδη αναφέρεται πως δύο εξ αυτών να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, παρότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ ο ένας βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και άρα βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Νεότερες διαρροές έκαναν λόγο για συνολικά πέντε πρόσωπα που συμμετείχαν στις δολοφονίες στη Βοιωτία και τον Πειραιά, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας.

Οκτώ τελικά τα άτομα στη δικογραφία

Ωστόσο, στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό από αστυνομική πηγή, εκτός από τους πρώτους δύο συλληφθέντες, αναζητείται στην Ελλάδα ακόμη ένας συνεργός τους, ενώ ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι.

Σήμερα στον εισαγγελέα για «τρεις εκτελέσεις»

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες, με τις διαρροές της ΕΛΑΣ να συνεχίζονται και σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά κάνοντας λόγο για «τρεις εκτελέσεις» έως το 2023, άρα χωρίς να προσμετρούν σε αυτές και εκείνη του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Οι συλληφθέντες θα εξεταστούν για συμμετοχή σε «ομάδα εκτελεστών» (χθες οι πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για ηθική αυτουργία), που «το 2022 και το 2023 είχαν δολοφονήσει τρία πρόσωπα» και στα οποία αποδίδεται «κεντρικός ρόλος στον χώρο της αποκαλούμενης Greek mafia».

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί