Greek Mafia: Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα – Eξετάζεται η εμπλοκή άλλων 10

Διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις, εμπρησμούς 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση επτά ατόμων ως μέλη της Greek Mafia, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή άλλων 10 στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου της οργάνωσης.

Όπως ανακοίνωσαν ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου«η μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, με τη συνδρομή εξειδικευμένων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Όπως προέκυψε εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα: στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας, στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας, στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση χθες. Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη πέντε (5) ταυτοποιημένα μέλη, από τα οποία τα δύο (2) είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία, όπου βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που είχαν προκύψει από τα αρχικά στάδια διερεύνησης και στη συνέχεια μέσω της συνδυαστικής αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού στο σύνολό του.

Για τον σκοπό αυτό, καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν το συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά κα».

Στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν τα δύο άτομα που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενα στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Πρόκειται για δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έναν 29χρονο και έναν 39χρονο.

Ακόμη ένα άτομο οδηγήθηκε, με κοινή μεταγωγή, στον εισαγγελέα. Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στη 1 το μεσημέρι με συμβατικά αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε λίγη ώρα αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για όσα τους καταλογίζονται με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία.

Ακολούθως θα οδηγηθούν στον Ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η αστυνομία, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις

Για τη δολοφονία του Σκαφτούρου οι αστυνομικοί φέρεται να κατέληξαν στην ταυτοποίηση του ενός εμπλεκόμενου από το δακτυλικό του αποτύπωμα. Είχε εντοπιστεί σε μοτοσικλέτα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κατά την διαφυγή τους οι εκτελεστές. Για τον δεύτερο που συνελήφθη οι αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του μέσα από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα αιματηρά περιστατικά, όπως εκτιμά η αστυνομία εντάσσονται στο πόλεμο της Greek Mafia μεταξύ ανθρώπων της νύχτας με παράνομες δραστηριότητες κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων και προϊόντων καπνού.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται για το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με τη δολοφονία του Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο αλλά και με άλλες επιθέσεις που εντάσσονται στον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων ομάδων του υποκόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί