Τουρκία: Αυτή είναι η ύποπτη ως βομβίστρια για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της επίθεσης έχουν αφετηρία το κουρδικό Κομπάνι στα σύνορα με τη Συρία
Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Πόλη αργά το μεσημέρι της Κυριακής, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα και τραυματίστηκαν 81, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Περίπου πενήντα άτομα πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σε δηλώσεις τους ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το PKK ότι ευθύνεται για την επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ. «Εκτιμούμε ότι η εντολή για την επίθεση ήρθε από το Κομπάνι», την μεθοριακή πόλη στο συριακό Κουρδιστάν. Από εκεί, κατά τον ίδιο, το άτομο που εκτέλεσε την επίθεση πέρασε στην Τουρκία μέσω του Αφρίν.

«Το άτομο που εκτέλεσε την επίθεση, που άφησε την βόμβα, κρατείται. Νωρίτερα, είχαν κρατηθεί περίπου 21 άτομα», κατά τον ίδιο. Δεν είναι σαφές αν οι υπόλοιποι προσαχθέντες έχουν πλέον συλληφθεί ως εμπλεκόμενοι στην επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί