Εισαγγελική παρέμβαση κατά της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Πατέλη

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρώην πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, ζήτησε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης.

Ο αντεισαγγελέας επισημαίνει ότι στην απόφαση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα», αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο κ. Μωυσίδης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του ανήλικου παιδιού του Γ. Πατέλη, λέγοντας πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη».

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε επίσης ότι «ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», τονίζοντας ότι η σύζυγός του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορει να φροντίσει το παιδί.

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα του πρώην βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση και του καταδικασθέντος για τη δολοφονία Φύσσα, Κορκοβίλη, οι οποίοι θα παραμείνουν στη φυλακή. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση που προηγήθηκε.

Η αίτηση του Τσιόρβα, που εκτίει κάθειρξη εννέα ετών, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του αιτούντος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί