Ο “Φαραώ” και οι γαλάζιες ακρίδες λεηλατούν τη χώρα και τον λαό

Του Γιώργου Δημητρίου

Όταν έχεις για΄΄Φαραώ΄΄ τον Μητσοτάκη είναι πολύ λογικό να μαζευτούν δίπλα του όλες οι γαλάζιες ακρίδες και οι επτά πληγές. Τι παράδειγμα να δώσει ο Μητσοτάκης στον κάθε Πάτση άραγε σε ότι αφορά το πόθεν έσχες, τις απευθείας αναθέσεις, τα τραπεζικά δάνειά του, τα νόμιμα και ηθικά κλπ κλπ; Ποιος  Λαός είναι αυτός που ψήφισε Μητσοτάκη θεωρώντας τον φιλελεύθερο, δημοκράτη και διάφανο διαχειριστή; Οι γαλάζιες ακρίδες κάποιο πρότυπο παράδειγμα είχαν στην πολιτική, αυτό που εκφράζει τον πλουτισμό από την πολιτική την οικογενειοκρατία, την ευννοιοκρατία και την πολιτική ανηθικότητα.

O MHΤΣΟΤΑΚΗΣ ακολουθεί το παράδειγμα του ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έγραψε: <<Η αργίαν εγέννησε την πενίαν.Η πενία έτεκεν τη την πείνα. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ΛΗΣΤΕΙΑΝ. Η ληστεία εγέννησεν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ιδού η καταγωγή του τέρατος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ>>.Οι ακρίδες τύπου Πάτση σας μάραναν και κάνετε πως δε βλέπετε το νέο΄΄ριφιφί΄΄ στην χώρα; Τόσο λαμόγια;

MΕΛΕΤΗ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ & ΘΟΔΩΡΗ ΠΕΛΑΓΙΔΗ ,2009, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ:

<< Στην Ελλάδα σήμερα κυριαρχούν ομάδες οι οποίες συμπεριφέρονται ως ΒΙΚΙΝΓΚΣ με την έννοια ότι ΑΡΠΑΖΟΥΝ τα πάντα και ο,τιδήποτε μπορούν. Οι κυβερνήσεις με κανονισμούς και νόμους στοχεύουν στη δημιουργία <<Ενοικίων>> δηλαδή ΄΄ΜΙΖΩΝ΄΄ παρεμποδίζοντας τον ανταγωνισμό, μειώνοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση των δημοσίων πόρων με τρόπο που να ευνοεί τον πολλαπλασιασμό και την αναζήτηση΄΄ΜΙΖΑΣ΄΄>> (Βλέπε μελέτη Μητσόπουλου-Πελαγίδη,2008)

Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ΄΄ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ΄΄

Κλεπτοκρατία ως λέξη προέρχεται από τη σύνθεση Ελληνικών λέξεων <<Κλέφτης>>  και <<Κράτος>>,-δηλαδή κυβέρνηση- θέλοντας να τονίσει την πτυχή της μεγάλης διαφθοράς. Πολιτικές οικογένειες τάχα υψηλού επιπέδου καταχρηστικά έχουν επιτρέψει σε ένα μικρό αλλά κυρίαρχο δίκτυο ελίτ να κλέβει το Δημόσιο Κεφάλαιο χρησιμοποιώντας για αυτό ακόμα και τους θεσμούς. Η κλεπτοκρατία είναι ένα σύστημα πού βασίζεται στη μεγάλη πολιτική διαφθορά ,με απόλυτη ατιμωρησία όσων είναι εξουσιοδοτημένοι από τον αρχηγό να λεηλατούν.(Andrew Wederman)

O αρχηγός΄΄κλέφτης΄΄ δεν ξεγυμνώνει τελείως το κράτος ,γι αυτό ακούτε ότι ασκούν υπεύθυνη τάχα πολιτική τρομάρα τους, αλλά επιτρέπει και σε άλλα μέλη να παράγουν το δικό τους εισόδημα ενώ θα πρέπει να πληρώσουν <<ενοίκιο>> στον αρχηγό του κράτους που συμπεριφέρεται σαν΄΄ΝΟΝΟΣ΄΄. Σε μία αληθινή κλεπτοκρατία οι αληθινοί ολιγάρχες είναι οι πολιτικές οικογένειες πχ. η οικογένεια της Dariga Nazarbayea από το Καζακστάν όπου έγινε πρόεδρος της Γερουσίας ενώ η οικογένειά της κατείχε συμμετοχές σε ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Ελλάδα, πρώτη χώρα στη διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, καμωνόμαστε όλοι ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι είμαστε Δημοκρατία έστω και κακής ποιότητας. Δυστυχώς έχουμε πολιτικούς αλλά και πολίτες οι οποίοι προσποιούνται ότι τάχα λίγοι στην Δημόσια σφαίρα είναι διεφθαρμένοι κλπ. Η χώρα  για να είναι σε αυτή τη θέση της διαφθοράς η πλειοψηφία των Ελίτ και η της μεσαίας τάξης είναι υπεύθυνοι για την κατάντια και έχουν ΄΄διαφθαρεί΄΄. Απευθείας αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων και αποκρατικοποιήσεις που δεν αποπληρώνουν δημόσιο χρέος δίνονται με εξευτελιστικά τιμήματα σε ολιγάρχες, δίνονται αποκλειστικά για να λαμβάνουν οι πολιτικοί΄΄Μίζες΄΄.Αυτό  είναι αλήθεια της επιστημονικής βιβλιογραφίας και πολλών μελετών.

Οι ολιγάρχες παριστάνουν τους Αμερικανούς επενδυτές σε ανταγωνιστική αγορά ενώ στήνουν καρτέλ .Έχουν “πακιστανική νοοτροπία” και ολιγαρχικό ερμηνευόμενο Σύνταγμα. Πολιτικοί που ψηφίζονται για να προστατεύσουν τάχα το δημόσιο συμφέρον και αυτοί να το ΄΄ιδιωτικοποιούν” ασύστολα κλπ κλπ. Δεξιά κόμματα που θεωρητικά στηρίζουν την ελεύθερη οικονομία να κτίζουν ολιγοπώλια κυνηγώντας τη΄΄μίζα΄΄,και αριστεροί οι οποίοι να εφαρμόζουν δεξιές πολιτικές και πρακτικές τάχα λόγω ανάγκης και άλλες τέτοιες αντιφάσεις. Το να αντιγράψουμε ένα δυτικό κράτος με ένα αντι-ολιγαρχικό Σύνταγμα δεν παίζει γιατί αυτό θα ξεβόλευε τους πάντες, αριστερούς -δεξιούς και ιδίως τις πολιτικές οικογένειες της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ανώτατη δικαιοσύνη στην πρωταθλήτρια χώρα της διαφθοράς στην Ε.Ε στο μεγαλύτερο μέρος της παριστάνει την αδέκαστη ενώ όλες οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μιλούν για το αντίθετο. Μεγάλο μέρος της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας δεν ασχολείται ούτε με το οργανωμένο έγκλημα. Ούτε κατά διάνοια με την πολιτική διαφθορά αλλά συμμαχεί μαζί της τις περισσότερες φορές και επιτίθεται στον τάχα εσωτερικό εχθρό διαδηλωτή – φοιτητή – εργαζόμενο και οποιονδήποτε άλλον δε μασάει τις ακροδεξιές καλές προθέσεις της κλεπτοκρατίας. Ακόμη και το μεγαλύτερο τμήμα της ιεραρχίας  της Εκκλησίας με τη στάση της΄΄αβαντάρει΄΄ την κλεπτοκρατία ή και συμμετέχει ασύστολα σε αυτήν.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ΄΄ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ΄΄ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος ΄΄ενοικιαζόμενο΄΄από την οικογενειοκρατία στην πολιτική, από την ευννοιοκρατία, το ρουσφέτι και την πολιτική διαφθορά της. Το κλεπτοκρατικό καθεστώς δεν εφαρμόζει ομοιόμορφα τους νόμους .Ελέγχει τις κεφαλαιακές ροές από και προς το εξωτερικό μέσα από ένα διεφθαρμένο νομικό σύστημα με νομιμοποιημένες τις παράνομες ροές κεφαλαίων.(Βλέπε 2012).Ο πλουτισμός της κλεπτοκρατίας δεν αποτελεί τον μοναδικό σκοπό της .

Ο Μπάιντεν ξεφώνησε τους Ρώσους ολιγάρχες και τον Πούτιν οι οποίοι κατακλέβουν το Ρωσικό λαό και καλά έκανε. Θα το έλεγε αυτό αν ο Πούτιν αποδεχόταν την κυριαρχία των ΗΠΑ; Για αυτό η Ελληνική κλεπτοκρατία και οι πολιτικές οικογένειες έχουν πάει τάχα με την΄΄σωστή πλευρά΄΄της ιστορίας με τόσο φανατισμό και πολλές φορές σε βάρος των συμφερόντων της χώρας (Βλέπε μνημόνια). Ας τολμήσουν κάτι διαφορετικό και τότε κάποιος Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν θα ξεφωνήσει τις κλεψιές τους. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ γιατί οι κλεπτοκράτες είναι με τη “σωστή” πλευρά της ιστορίας (ΗΠΑ) και είναι ντροπιαστικά υπάκουοι. Δεν το κάνουν για εσένα Ελληνάρα αλλά αποκλειστικά για την τσέπη τους, να παχαίνουν οι΄΄πισινοί΄΄τους, και τα παιδιά τους να συνεχίζουν και αυτά να είναι οι νέοι΄΄ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ΄΄μας.

Ο Τσίπρας δεν προσπάθησε καν να δημεύσει – ανακτήσει δημόσια περιουσιακά στοιχεία τα οποία εκλάπησαν απροκάλυπτα από το προϋπάρχον αλλά και το υπάρχον κλεπτοκρατικό καθεστώς. Δεν προσπάθησε ούτε με θεσμικό τρόπο να νομοθετήσει τα αναγκαία ώστε να κλείσει τις ευκαιρίες για νέες κλοπές του Δημοσίου κεφαλαίου. Βάσιμη δικαιολογία είναι η τεράστια διαπραγματευτική δύναμη της κλεπτοκρατίας. Ο Μητσοτάκης υποχρεώνεται να τους αφήνει να κλέβουν δίχως αύριο για να κρατήσει τη θέση της οικογένειάς του στην εξουσία. Ο υιός του Κούλη και ο Δημαρχάρας της Ντόρας ετοιμάζονται να λένε ακριβώς τις ίδιες μπούρδες που ακούστηκαν από τον παππού το 1989 και από τον Κούλη το 2019.

Ο Τσίπρας φοβάται να τους μεταρρυθμίσει επειδή θα του κάνουν τέτοια εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό που θα αναστενάξουν τα σπρέντ και η Ελληνική οικονομία.Αφήστε τον ορυμαγδό των Ελληνικών ΜΜΕ ότι θα γίνουμε Βενεζουέλα κλπ. (Βλέπε τι έκαναν το 2015, όταν μέχρι και ο΄΄τρελός υπουργός΄΄φώναζε “βγάλτε τις καταθέσεις στο εξωτερικό”).Με το που θα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν οι εκβιαστικές εκροές κεφαλαίων στο εξωτερικό προς συμμόρφωσιν του πρωθυπουργού… Μονά ζυγά δικά τους οι ολιγάρχες, ο εκβιασμός οι κλοπές του δημοσίου κεφαλαίου χωρίς έλεος ή εκροές κεφαλαίων και αποεπένδυση- με δημόσιο χρήμα της χώρας και κράξιμο της τάχα κυβερνητικής αποτυχίας στα δικά τους ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει Δημοκρατία σε τέτοια διεφθαρμένη χώρα…Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ όμως είναι ότι στη Δημοκρατία το κεφάλαιο ρέει προς τους ανθρώπους της κοινωνίας, (βλέπε, ΗΠΑ, Η.Β, Γαλλία, Αυστραλία, Καναδάς κλπ),σε αντίθεση με την κλεπτοκρατία που το κεφάλαιο μεταφέρεται στην αλυσίδα του κλεπτοκρατικού συστήματος-οφσόρ, ακίνητα κλπ..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μυαλό δεν βάζουμε με τίποτα. Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη να δούμε όλοι πού φταίμε. Το κοινό σημείο που έπρεπε να  ενώνει πρωτίστως όλους Ελληνες ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας και πολιτικής ιδεολογίας είναι η ανάγκη άμεσα να σταματήσει η λεηλασία της χώρας και μετά να διαφωνήσουμε για τα μοντέλα ανάπτυξης και τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Αν ο Μητσοτάκης διασφαλίζει στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας και αυτοί τον πιστεύουν ότι επί εποχής του δεν ξαναλεηλατείται η χώρα, ας τον ξαναψηφίσουν είναι πατριωτικό καθήκον να το πράξουν…ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ αλλά θα ευχηθώ καλό κουράγιο στους πολλούς Ελληνες και τα παιδιά μας που δεν φταίνε σε τίποτα να τους μαυρίζουμε το μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί