Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ιεράπετρας μετά την κατολίσθηση που σκότωσε μια γυναίκα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν δύο κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας μετά την φονική κατολίσθηση στην Αγία Φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε μία 47χρονη τουρίστρια.

Δείτε: Κρήτη- Πρωτοφανής τραγωδία: Βράχος καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα δωμάτια! – Μια γυναίκα νεκρή (φωτο-βίντεο)

Θλίψη για την 47χρονη Jasmina που καταπλακώθηκε από βράχο κατά τις διακοπές της στην Κρήτη

Πρόκειται για τις Κοινότητες Σχινοκαψάλων και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα έχει ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή έως και την 1η  Μαΐου 2023.

Παράλληλα, έγινε αποδεκτό, και το αίτημα για πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την ΕΑΓΜΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΑΓΜΕ ΚΑΙ ΓΓΠΠ με σκοπό την εξέταση κατολισθητικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές.

Όπως δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ιεράπετρας: «Μετά από άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώθηκαν τάχιστα τόσο η Περιφέρεια, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο  για το τραγικό συμβάν. Σύντομα, μαζί με τις Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και ειδικούς επιστήμονες θα συζητήσουμε διεξοδικά για τις απαιτούμενες μελέτες και τα έργα που είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου παρακολουθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις επί του θέματος, δίχως βαρύγδουπες δηλώσεις και άσκοπη δημοσιότητα, όταν μάλιστα το περιστατικό είχε και ως συνέπεια την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Καλαντζάκης, «θέλουμε γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα το οποίο θα έρθει μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας με την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία και τους ειδικούς Επιστήμονες. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ένα τέτοιο γεγονός δε θα επαναληφθεί ξανά στον Δήμο μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί