Αλ. Τσίπρας για τις υποκλοπές: Κρύβεται ο Μητσοτάκης, δείγμα ενοχής – Ούτως ή άλλως το θέμα δεν κλείνει εδώ (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το όνειδος του απόρρητου, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από το βήμα της Βουλής μίλησε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Ολομέλεια για το «γαλάζιο» απόρρητο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δε θα χαριστούμε σε κανέναν» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην παρέμβασή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το «γαλάζιο» απόρρητο πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δίδυμο – όπως το χαρακτήρισε – σκάνδαλο, της παρακολούθησης και της συγκάλυψης.

«Γιατί αν χαριστούμε στον βιασμό της δημοκρατικής λειτουργίας, τότε θα είμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να φέρει αύριο την ακύρωση της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ και την άρση της απαγόρευσης ενημέρωσης όσων έχουν τεθεί σε παρακολούθηση. Και κυρίως, αύριο ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, να ζητήσει άρση απορρήτου ώστε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

«Πολιτική στρουθοκάμηλο» αποκάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση και προβαίνοντας σε σοβαρές καταγγελίες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια βαθιά ανάλυση των στοιχείων που έχουν προκύψει από αυτή τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών, καταγράφοντας τα τρία βασικά συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ.

►Πρώτο συμπέρασμα

Predator ίσον ΕΥΠ και ΕΥΠ ίσον Predator: Το ίδιο επιτελικό κέντρο αποφάσισε ποιος είναι ο στόχος και είχε δύο βασικά εργαλεία. Την επίσημη παραδοσιακή επισύνδεση και το παράνομο λογισμικό. Όταν δεν μπορούσαν να κάνουν επίσημη επισύνδεση, χρησιμοποιούσαν το Predator.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η νομότυπη παρακολούθηση Κουκάκη σταμάτησε όταν ο δημοσιογράφος κατέθεσε καταγγελία και τότε «ο Κ. Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο για να σταματήσει την ΑΔΑΕ και τότε ξεκίνησε η παρακολούθησή του από το Predator».

«Δεν πρόκειται για τρομακτικές συμπτώσεις. Πρόκειται για μια παράνομη, παρακρατικού χαρακτήρα, μαφιόζικου χαρακτήρα λειτουργία της ΕΥΠ υπό την εποπτεία και πλήρη γνώση του πολιτικού της προϊστάμενου και πρωθυπουργού» είπε χαρακτηριστικά. 

►Δεύτερο συμπέρασμα

Ποιος προμήθευε; Ποιοι φαίνεται να είναι οι επιχειρηματίες που εμπορεύονται το Predator; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης κίνησε γη και ουρανό να μην κληθούν στην Εξεταστική οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος; Τι ακριβώς φοβάστε Για πόσο η πολιτική στρουθοκάμηλος θα τους κρύβει και θα κρύβεται; Μήπως τον συμβούλευαν; Τους έχει συναντήσει;

►Τρίτο συμπέρασμα

«Υπάρχει σκάνδαλο και έχει ονοματεπώνυμο. Είναι σκάνδαλο Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει «οι κ. Κοντολέων και κ. Δεμίρης και μια σειρά από άλλοι, είναι απλά συνεργοί του. Είναι δυνατόν να μη γνώριζε ο εγκέφαλος του επιτελικού κράτους; Μετέτρεψε την ΕΥΠ από υπηρεσία πληροφοριών σε οικογενειακό γραφείο υποκλοπών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί