Πού βαδίζουμε

Του Δημήτρη Κλαράκη*

Κοινή διαπίστωση όλων, όσοι δε φοράνε παρωπίδες και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα ή σκοπιμότητες, είναι ότι ένας ζόφος, ένα πυκνό σκοτάδι πλανάται πάνω απ τη χώρα. Ζόφος οικονομικός, κοινωνικός, αξιακός.

Το κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης απέναντι σε κάθε πρόβλημα είναι κυνικό και απλό. Λόγω επικοινωνιακής υπεροπλίας και ελέγχου των συστημικών ΜΜΕ, να εξαφανίζεται, να συγκαλύπτεται το κάθε σοβαρό ζήτημα και να μετακυλύεται η όποια ευθύνη σε άλλους, πετώντας παράλληλα και αρκετή λάσπη και fake news στους πολιτικούς αντιπάλους.

Ο πληθωρισμός καλπάζει και απομειώνει το ήδη περιορισμένο εισόδημα των νοικοκυριών, επαγγελματιών, εργαζομένων. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει τα καρτέλ της ενέργειας να παίζουν παιχνίδια, επιδοτώντας την κερδοσκοπία και αφήνοντας την κοινωνία βορά στις ορέξεις τους.  Η τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης καθιστούν τις μετακινήσεις σχεδόν πολυτέλεια. Δυστυχώς, ειδικά  το πετρέλαιο κίνησης το χρησιμοποιούν επαγγελματίες, τα φορτηγά, τα πλοία, τα ταξί, τα λεωφορεία οπότε αναμένεται περαιτέρω αύξηση στο μεταφορικό κόστος και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να βάλει πλαφόν στην ενέργεια, να αυξήσει τη λιγνιτική παραγωγή και περιορίζεται να μας ενημερώνει εν είδει κονφερασιέ ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας που θα θυμίζει το 1942. Μας λένε απλά αυτό που ανερυθρίαστα δήλωσε στην τηλεόραση ο Στέλιος Πέτσας, όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει.

Είναι προφανείς οι διαπιστώσεις. Είναι προφανής και η ευθύνη της κυβέρνησης όσο και αν μονίμως επικαλείται τη διεθνή συγκυρία. Μοιραία, άβουλη και υπηρετώντας συμφέροντα κερδοσκόπων οδηγεί την κοινωνία σε πρωτοφανή οικονομική ασφυξία και καταστροφή. Μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, παρά μόνο για να διατηρήσει με κάθε τρόπο την εξουσία, ώστε να κάνει μπίζνες με ημετέρους. Στο βωμό των μικροπολιτικών επιδιώξεων τους θυσιάζουν τους θεσμούς, τη νομιμότητα, τις αξίες που πρέπει να διατρέχουν μια δημοκρατική χώρα στη λειτουργία της

Οι υποκλοπές όσο και αν προσπαθεί ο μηχανισμός του Μαξίμου να τις εξαφανίσει, να τις συγκαλύψει απ την επικαιρότητα αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του ήθους και του τρόπου διακυβέρνησης. Έκλεισαν άρον άρον την Επιτροπή αλλά το στίγμα στους θεσμούς, στη δημοκρατία παραμένει και πρέπει να διαλευκανθεί σε βάθος. Γιατί και με ποια αιτιολογία παρακολουθούσε η υπαγόμενη απευθείας στον Πρωθυπουργό, ΕΥΠ, ένα δημοσιογράφο και ένα πολιτικό αρχηγό. Η καταγγελία του Χ. Σπίρτζη ότι παρακολουθείτο και το δικό του κινητό με κακόβουλο λογισμικό,  χρήζει διερεύνησης.

Η πρόσφατη υπόθεση σύλληψης στελέχους της ΝΔ που κατηγορείται ως παιδεραστής, βιαστής, μαστροπός ενός δεωδεκάχρονου κοριτσιού, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ακόμα μια υπόθεση παιδεραστίας με εμπλοκή προσώπων απ το χώρο της ΝΔ. Άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση αν το έγκλημα τελικά έχει πολιτικό χρώμα. Η απάντηση είναι αυτονόητα όχι. Το έγκλημα δεν ανήκει σε ένα κόμμα, δεν υπάρχει αντικειμενική κομματική ευθύνη. Απ αυτό φυσικά εξαιρείται η Χ.Α που δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση η ίδια.

Πολιτικό χρώμα όμως έχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, αν υπάρχουν, και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν εγκληματικές πράξεις. Η αναστολή ιδιότητας μέλους και όχι η άμεση διαγραφή του κατηγορουμένου απ τη ΝΔ, δεν αποτελεί την αναμενόμενη αντίδραση από ένα μεγάλο κόμμα, απέναντι σε τόσο βαριές και με μεγάλη απαξία πράξεις, ενός στελέχους, που δρούσε ως τοπικός παράγοντας.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν ακόμα μια φορά λάσπη και ψέματα, για την τροποποίηση του ΠΚ που τάχα δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ή ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει πλημμέλημα. Ψεύδη και τα δύο που εν γνώσει τους διέδιδαν, για ν αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και την κοινή γνώμη, απ τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και την κομματική τους ιδιότητα και δράση. 

Ο κατηγορούμενος είχε πολλές επαφές και σχέσεις με κεντρικά στελέχη της ΝΔ και ιδίως με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, η δε σύζυγος του ομοίως με το δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη. Το προφίλ του καλού χριστιανού, του καλού ανθρώπου και του καλού νεοδημοκράτη όπως έλεγε ο ίδιος ο Πατούλης σε βίντεο που κυκλοφορεί, άνοιγε πόρτες και διευκόλυνε τη δράση του κατηγορουμένου.

Η σύζυγος του μάλιστα φέρεται να πρόσφερε 10.000 ευρώ για να εξαγοράσει τη σιωπή της οικογένειας της 12χρονης. Αυτό συνιστά ποινική εμπλοκή και της ίδιας στην υπόθεση.

Ο Ηλίας Μίχος μάλιστα φέρεται να είχε υπογράψει 31 συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2010, επί κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ το μαγαζί του δεν είχε καν άδεια, καθώς πήρε προέγκριση για άδεια το 2014.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, φαίνεται ότι ενημερώθηκε από αστυνομικούς πως επίκειται να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του καθώς είχε κατατεθεί η καταγγελία από την οικογένεια της 12χρονης.

Τι συμβαίνει με τα κυκλώματα παιδεραστών και το τραφικιγκ ανηλίκων παιδιών. Πού εξαφανίστηκαν χιλιάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Το κύκλωμα που εκδίδει, βασανίζει, κακοποιεί και εκθέτει στις ορέξεις κάθε διεστραμμένου παιδιά, έχει πολλά πλοκάμια, ρίζες παντού, με διασυνδέσεις, κάλυψη και διακινεί πολύ χρήμα. Ώρα να αρχίσουν να κόβονται τα κεφάλια της λερναίας ύδρας. Όπου κι αν ανήκουν, όσο ψηλά και αν είναι.

Τώρα απαιτείται να επιβληθεί νόμος και τάξη. Παντού και για όλους. Όσο ψηλά και αν πάει. Σε κυκλώματα μαστροπείας, εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη, στον κρατικό μηχανισμό, στα σαλόνια της ελιτ. Φανταστείτε να ήταν το παιδί σας, το εγγόνι σας. Γροθιά στη σαπίλα τους πριν μας πνίξει όλους η βρωμιά.

Συνένοχοι και οι 213 πελάτες- παιδόφιλοι και βιαστές, του κατηγορουμένου. Ταυτοποίηση και συλλήψεις για όλους, χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις. Καμιά ανοχή στην σήψη και στο έγκλημα.

Δεν θα γίνουν οι βιαστές, οι παιδεραστές, οι μαστροποί, οι πρεζέμποροι, οι ωτακουστές, οι κρατικοδίαιτοι που διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα, οι συμμορίες, οι εκτελεστές η κανονικότητα στην χώρα μας. Δε θα το επιτρέψουμε ως κοινωνία.

Η κατάσταση υπερβαίνει πια τις ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές. Όλο οι δημοκρατικοί και έντιμοι άνθρωποι, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι ας βάλουμε πλάτη να φύγει η διαφθορά, η σαπίλα, η καταστροφή απ τη χώρα μας. Το χρωστάμε στα παιδιά.

*Ο Δημήτρης Κλαράκης είναι δικηγόρος και συντονιστής της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί