“Πούτιν και Ερντογάν… θέλουν να με ρίξουν”!- Για να διασωθεί δε διστάζει να μας βάλει σε εθνικές περιπέτειες!

Στο αφήγημα των ξένων δυνάμεων και συγκεκριμένα της Ρωσίας και της Τουρκίας που επιβουλεύονται την κυβέρνησή του επενδύει όλο και εντονότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματός του εξαιτίας της ακρίβειας αλλά και του μέγα σκανδάλου των υποκλοπών με την κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συνέδεσε την ενεργειακή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το προσφυγικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα και ότι η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή απειλή για ολόκληρη τη δύση, απειλή στρατηγικού χαρακτήρα γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της και κάνει παρεμβάσεις στα κράτη που υπερασπίζονται την ειρήνη. 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και στην προσπάθεια της Τουρκίας να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το θέμα  «αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες είδαμε να ξεδιπλώνεται η κυβερνητική θεωρία συνωμοσίας περί δάκτυλου Μόσχας και στις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη που μίλησε στους Financial Times. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ανέφερε στην έγκυρη εφημερίδα ότι η κατηγορία που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για  «σκοτεινές δυνάμεις» που προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα κατά τη δήλωσή του για τις υποκλοπές, είναι υπαινιγμός για τη Ρωσία μια και η χώρα μας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην εισβολή στην Ουκρανία. 

Όσον αφορά στα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν γονατίσει από την ακρίβεια στον ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα λέγοντας ότι οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα», είπε και συμπλήρωσε: «Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί