Σκάνδαλο υποκλοπών: Παραιτήθηκε ο ανιψιός και διευθυντής του γραφείου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο υποκλοπών με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Δείτε: Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Μέχρι τον Μητσοτάκη φτάνει η άκρη!- Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σύμφωνα με λιτή ανακοίνωση από το Μαξίμου, η παραίτηση του γενικού γραμματέα έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η παραίτηση, που έγινε προφανώς υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων ότι οι πάροχοι του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης Predator κινούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον του Γρ. Δημητριάδη, γίνεται προφανώς σε μια προσπάθεια του Μαξίμου να βρει αποδιοπομπαίο τράγο και να αφήσει τον πρωθυπουργό εκτός του κάδρου. Ωστόσο, «ο μίτος των παρακολουθήσεων οδηγεί στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη», όπως έχει τονίσει ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει να «θαφτεί» κάτω από τη μιντιακή υπεροπλία της κυβέρνησης η υπόθεση. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που έφερε το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας και ερώτηση στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαρροές από κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η παραίτηση Δημητριάδη έχει να κάνει «με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες νέα στοιχεία για τις στενές επαφές του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου με τον αναπληρωτή διαχειριστή της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator – με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. Νίκου Ανδρουλάκη – έφερε στο φως αποκαλυπτική έρευνα του Reporters United και της «ΕφΣυν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί