Η “Καθημερινή” ενισχύει τα σενάρια πρόωρων εκλογών: Άδειες τέλος στη ΝΔ μετά τις 15 Αυγούστου με “άνωθεν” εντολή

Μετά τον μητσοτακικό εκδότη των “Παραπολιτικών” Γ. Κουρτάκη, αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη που μιλούν για πρόωρες εκλογές, στον ίδιο ρυθμό και η εφημερίδα «Καθημερινή», που αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει εντολή στους εργαζόμενούς της να πάρουν καλοκαιρινή άδεια μέχρι 15 Αυγούστου.

Δείτε: Κουρτάκης: Ο μητσοτακικός εκδότης γράφει ότι ο Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές!

Και η… πρωθυπουργική αδερφή μιλάει για πρόωρες εκλογές

«Εντολή άνωθεν να κανονίσουν τις καλοκαιρινές άδειές τους έως τις 15 Αυγούστου έλαβαν, όπως μαθαίνω, οι εργαζόμενοι στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρω πως το μυαλό σας πάει κατευθείαν σε εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου. Και εμένα εκεί πήγε. Υπάρχει ωστόσο και ο αστερίσκος: η ετοιμότητα που πράγματι υπάρχει για εκλογές δεν σημαίνει απαρεγκλίτως πως στο τέλος θα γίνουν κιόλας. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα» αναφέρει η στήλη «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή».

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό διαρκείς είναι οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες εκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πλευρά του να επιχειρεί να τις διαψεύσει. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε αυτό το οξύμωρο μιλώντας στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή», τονίζοντας ότι «οι διαρροές για πρόωρες εκλογές προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο κάτοικος είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις διαψεύδει. Κάπως πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εμείς βιαζόμαστε γιατί ένα πράγμα με ανησυχεί: τι θα παραλάβουμε ξα

Τάκης Χατζής: Εκλογές τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τάκη Χατζή και του Newpost, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά και την αποτυχία του για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Πρόκειται για μια αποκάλυψη, που έγινε γνωστή και από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», σε άρθρο του Γιάννη Κουρτάκη, ενώ η είδηση επιβεβαιώθηκε εμμέσως και από την Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ.

Όπως επισημαίνει ο Τάκης Χατζής, ο ανασχηματισμός φαίνεται να ναυαγεί. Γιατί προφανώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι με την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία λόγω του αυξανόμενου, συνεχώς, πληθωρισμού.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης ελάχιστα απέχει από το να προκηρύξει εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Κορυφαίος υπουργός μιλώντας στο Newpost εξήγησε ότι: «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση -και με βάση τις δημοσκοπήσεις- έχει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το “κάψουμε” μέχρι το τέλος της θητείας της παρουσας κυβέρνησης.

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου».

Στο μεταξύ συνομιλητής του πρωθυπουργού ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών επεσήμανε ότι: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έχει επιχειρηματολογήσει σχετικά γι’ αυτό στους συνεργατες του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχει δεσμευτεί στην κοινωνία ότι θα κανει εκλογές στο τέλος της θητείας».

Όμως όλα αυτα ανατρέπονται από τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που συνεπάγεται με τις συνεχόμενες ανατιμήσεις.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι: «Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζυγίσει τα δεδομένα και εκτιμώ ότι θα πάμε τελικά σε εκλογές, τέλος Σεπτέμβρη».

Πηγές – πληροφορίες: «Καθημερινή»avgi.gr, Newpost, thefaq.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί